Artikel top billede

(Foto: Turag Photography/Unsplash)

Microsoft med løfte til EU-borgere: Fra 1. januar forbliver jeres data i EU med ny service

Microsoft er hurtigt på banen med et nyt løfte til EU-borgerne om at holde data i EU. Dette lanceres i kølvandet på den seneste EU-melding om dataoverførsel-situationen mellem Unionen og USA.

Kun et døgn efter at EU's vurdering af USA som dataoverførselsland blev offentliggjort, er Microsoft nu på banen med et løfte:

Allerede fra 1. januar 2023 - altså om 17 dage - lover tech-giganten at dennes EU-cloudkunder vil være i stand til at behandle og gemme dele af deres data indenfor EU.

Den gradvise udrulning af dette såkaldte "EU data boundary" - eller EU-datagrænse - vil gælde for dets cloud-tjenester Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 og Power BI-platformen.

Overflytningen af data kommer til at forgå i tre faser, siger Julie Brill, Microsofts Chief Privacy Officer, til mediet Reuters.

De første typer data, der flyttes inden for det digtale grænseland, er kundedata. Derefter vil logdata, servicedata og "andre former for data" følge efter.

Anden fase vil være afsluttet i slutningen af 2023, og fase tre vil være afsluttet i 2024, lyder planen.

"Vi skaber denne løsning for at få vores kunder til at føle sig mere selvsikre og for at kunne have klare samtaler med deres regulatorer om, hvor deres data behandles og opbevares," sagde Brill.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere