Artikel top billede

(Foto: Daniel J. Johung)

Rædselsår for Tesla: Har tabt knap 6.000 milliarder i værdi

Den amerikanske bilproducent har haft et rædselsfuldt år på aktiemarkedet, hvor knap 70 procent af virksomhedens markedsværdi er forsvundet.

Kurven for Tesla-aktierne er stort set kun gået én vej, siden elbil-producentens ejer Elon Musk også overtog roret hos det sociale medie Twitter, som han tidligere på året smed 44 milliarder dollar efter.

Markedsværdien på selskabet er på under et år gået fra at være på omkring 8.700 milliarder kroner til nu at være på lidt mere end 2.720 milliarder kroner.

Altså et tab i værdi på knap 70 procent - eller 6.000 milliarder kroner.

Det fremgår af tal fra det amerikanske finansmedie Forbes.

Trods Tesla-nedturen, så er det Texas-baserede selskab fortsat verdens mest værdifulde bilfirma foran japanske Toyota, der ligger på andenpladsen og er mindre end halvt så meget værd som Tesla.

Ansættelsesstop og fyringer

Teslas massive fald på aktiemarkedet tog fart i slut-september og start-oktober og blev endnu værre, efter Elon Musk officielt overtog styrepinden hos Twitter.

Siden da, har han og Twitter været ramt af den ene møgsag efter den anden.

Elon Musk har udtalt, at den dårlige aktiekurs skyldes et generelt problem på aktiemarkedet, der er et produkt af stigende renter og et generelt omskifteligt aktiemarked.

Kritikere har dog peget på, at Musk har været distraheret og for optaget af Twitter, hvilket har været medvirkende til de dårlige tal for Tesla.

Samtidig gør Tesla ifølge tech-mediet TechCrunch, der henviser til en ny rapport fra Electrek, klar til endnu en omgang med fyringer i det første kvartal af 2023.

Elbil-giganten Tesla gør klar til endnu en omgang med fyringer i det
første kvartal af 2023.

Bilproducent vil også indføre et ansættelsesstop på tværs af hele virksomheden.

Det sker efter, at der i anden halvdel af 2022 blev åbnet for ansættelser, efter der i juni måned blev foretaget en fyringsrunde og indført et ansættelsesstop.