Artikel top billede

(Foto: OnePlus PR)

OnePlus 11 er et spritnyt mobil-flagskib der sigter efter at være hurtigst

Den kinesiske mobilproducent tilbyder et nyt, stærkt tunet flagskib af en smartphone.

Mobilselskabet OnePlus er klar med endnu et bud på dets ultimative smartphone med OnePlus 11.

Her tages tydeligt udgangspunkt i efterårets topmobil, OnePlus 10T, hvis design ligger til grund for det nye flagskib.

OnePlus 11 vil dog kunne kendes på sin nydelige bagside i mat glas samt den runde ramme omkring kameramodulerne bagpå.

Forfra vil man igen finde et frodigt 6,7 tommer 120Hz display, som dog kan lyse mere op end hidtil. Det hele er akkompagneret af Dolby Atmos lyd i stereo.

De største nyheder skal dog her findes i den ombordværende elektronik, som er markant forbedret, mens selskabet bringer en kærkommen feature tilbage ved at genindføre selskabets unikke notifikations-slider.

Her kan der igen hurtigt skiftes mellem lydløs, vibrerende og med lyd.

Ny wifi og nye kræfter

OnePlus har aldrig holdt igen på processor-fronten, hvilket heller ikke bliver tilfældet her, hvor der diskes op med den stærke Snapdragon 8 Gen 2-processorer, som blandt andet baner vejen for raytracing-grafik

Det hele er parret op med hele 16 gigabyte af den lynhurtige LPDDR5X-hukommelse og 256 gigabyte lager af UFS 4.0 typen.

Dertil er OnePlus 11 klar med den nødvendige hardware til at understøtte wi-fi 7, som dog først kan komme i spil, når standarden er færdigbagt, hvilket forventes at ske i forbindelse med en opdatering en gang i april eller maj måned.

Mobilen er født med Android 13, hvor der nu loves fire år med de årlige Android-opdateringer samt fem år med sikkerhedsopdateringer til enheden.

Det OnePlus fortsat overser

Mens OnePlus igen byder på den savnede notifikationsslider og som altid disker op med stærk hardware, overser selskabet stadigt den trådløse opladning

I stedet er OnePlus 11 født med et stærkt 5.000 mAh batteri, der understøtter hele 100 watts opladning, så der kan tankes op til en dags forbrug (0-50 procent) på 10 minutter. Det er en lille nedgang i forhold til OnePlus 10T, men stadigt langt over normalen i en mobil.

Dertil leveres telefonen med en stærk 100 watts-oplader, der fylder mindre og altså sagtens kan bijobbe som bærbar-oplader, så du kun behøver at have en lader med på farten.

En anden undladelsessynd fra OnePlus er vandtæthed, som igen udelades. I år tilbydes dog en IP64-certificering, som indikerer, at mobilen er støv- og stænktæt.

Nobelt kamera

OnePlus fortsætter sit samarbejde med kameraspecialisterne fra tyske Hasselblad, som i år opgraderer det primære kameramodul til et modul på 50 megapixels.

Det assisteres af et telemodul, der nu byder på blot to gange optisk zoom, men til gengæld råder over hele 32 megapixels. Ultravidvinkel-modulet er også styrket med sine 48 megapixels.

Dansk pris og tilgængelighed

OnePlus nye toptelefon udkommer i denne ombæring i to farver: Sort og grøn.

Forsalget debutterer 7. februar frem til salgsstart 16. februar. Alle forudbestilte versioner inkluderer et sæt af det nye Buds 2 Pro trådløse headset.

Billigst bliver varianten med otte gigabyte ram pg 128 gigabyte lager, som debutterer ved 6.499 kroner. Ved at spendere yderlige 500 kroner tilbydes dobbelt op på både hukommelse og lagerplads til henholdsvis 16 og 256 gigabyte.