Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lenovos omsætning nede med hele 24 procent / Global crowdfunding-platform kommer til Danmark / Devoteam runder milepæl: Opnår milliardomsætning

Morgen-briefing: Lenovos omsætning nede med hele 24 procent / Global crowdfunding-platform kommer til Danmark / Devoteam runder milepæl: Opnår milliardomsætning

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing med det daglige nyhedsoverblik fra Computerworld.

Din nyhedsvært, der nu takker og ønsker en god weekend, er Niels de Boissezon.

Lenovos omsætning nede med 24 procent

Den kinesiske pc-producent Lenovo ser sin omsætning skrumpe voldsomt ind i sin seneste kvartalsopgørelse.

Her lyder det at der fra oktober til december 2022 er omsat for 15,3 milliarder dollar, 24 procent mindre end året før.

Det afspejler sig i indtjeningen, som dykker med 32 procent til 437 millioner dollar.

Efter udgivelsen af kvartalsregnskabet faldt Lenovos aktie med omkring tre procent.

Global crowdfunding-platform kommer til Danmark

Den amerikanske crowdfunding platform Wefunder stempler ind på det danske og europæiske marked.

Platformen har i hjemlandet USA bidraget til investeringer for 3,8 milliarder dollar, fordelt på 1.500 virksomheder, hvor private investorer kan investere helt ned til 750 kroner i virksomheder.

Med sin europæiske entré er Wefunder den første crowdfunding-platform, som spænder over både USA og EU, takket være harmonisering af lovgivningen på EU-niveau.

"Vi har arbejdet utrætteligt på at demokratisere adgangen til kapital i mere end et årti, og det er utroligt spændende endelig at kunne give denne mulighed til EU-baserede virksomheder", siger Nick Tommarello, medstifter og administrerende direktør for Wefunder.

Wefunder blev grundlagt i 2013 og er en virksomhed fra den anerkendte Y-Combinator vækst-inkubator.

Devoteam runder milepæl: Opnår milliardomsætning

It-konsulenthuset Devoteam runder for første gang den forjættede milepæl, der hedder en milliardomsætning – vel at mærke målt i euro.

Virksomheden oplevede i 2022 en fremgang på toplinjen, som puffede selskabet over baren.

Nu hedder den næste målsætning at man skal runde en halvanden milliard i 2025.

”I 2022 har vi bygget videre på en forretning i vækst i både opgaver, omsætning og ansatte. Vi kan se, at de store investeringer i strategiske partnerskaber med toneangivende cloudplatforme har båret frugt. I dag står denne del af vores forretning for den mest markante vækst. Fremadrettet fortsætter vores investeringer i mennesker, processer og teknologi,” siger Marianne Woldbye Tholin, landechef for Devoteam Danmark og Norge.

Devoteam opererer i dag i 20 lande i EMEA regionen med sammenlagt over 10.000 medarbejdere.

Mynewsdesk lancerer AI-værkøj

Kommunikations-platformen Mynewsdesk er klar med et nyt værktøj baseret på kunstig intelligens, som skal gøre det lettere og hurtigere at sende pressemeddelelser.

Tjenesten hedder ’Content AI’ og er baseret på GPT-3 chatmodellen, som også er kendt fra ChatGPT.

Med det nye værktøj kan kunder automatisere processen med at generere udkast til pressemeddelelser, blogindlæg og artikler, som derfra kan opsættes og redigeres i Mynewsdesks værktøjer.

”Vi udvikler vores produkt konstant for at gøre vores kunders arbejde mere effektivt, og nu da vi kan se de store fordele, der følger med autogenereret tekst, var det naturligt for os at implementere teknologien i vores platform. Det er stadig en Beta-version, og vi vil fortsat udvikle det nye produkt i takt med, at vi lærer mere om, hvordan vores kunder bruger teknologien," fortæller produktchef hos Mynewsdesk, Sara Manding Holm.

Tjenesten tilbydes i første ombæring til udvalgte beta-kunder.