Meteoritter inspirerer dansk spilfirma

Deadline Games mødte meteorit-forskeren Henning Haack under Forskningens Døgn. Spilfirmaet i København så millioner af år tilbage i tiden og blev fascineret af klumper fra den anden ende af solsystemet. Inspirationen kan måske bruges til nye spil.

Den var overraskende tung, den sorte klump, der i går skiftede hænder blandt tilhørerne i Deadline Games kantine.

- Jeg er bange for at mine Powerpoint-animationer falder til jorden her, sagde lektor Henning Haack fra Geologisk Museum og så ud på forsamlingen.

Til gengæld havde han en samling af sten med, der var rigelig til at holde spiludviklere og programmører fanget.

Han fortalte at 30 procent af de stumper, der bliver slået af Mars, når den rammes af en asteroide, ender på Jorden. De fleste bliver ikke fundet.

- Foredraget solgte sig selv, for emnet berører os, men det er også interessant i sig selv. Vi kan være meget nørdede, siger produktchefen i firmaet, Per Laursen, på spørgsmålet om, hvorfor i al verden Deadline lånte en meteoritforsker.

Jernmeteoritten, der blev sendt rundt, er et stykke asteroidekerne på alder med jorden. Den har kredset rundt i Solsystemet gennem nogle hundrede millioner år, før den landede i Sibirien i 1947.

I går blev der pillet ivrigt ved den i et gammelt baghus i Skt. Pedersstræde i Købehavn.

Simulationer og supernovaer

Men meteoritter og 'shoot-em-up'-spil har måske mere til fælles, end at de begge satser på effekten af et betydeligt impact.

- Emnet er både storslået og interessant på grund af fysikken. Vi lever jo af at skabe simulationer af virkeligheden, og vi bruger meget energi på at få tingene til at ligne, forklarer Per Laursen.

Nok ikke så meget energi som en supernovaeksplosion, som er det, der skal til, hvis man vil danne grundstoffer tungere end jern. Som guld, platin og uran.

- Folk herinde søger inspiration i de mærkeligste ting. De er højtuddannede og har en naturlig nysgerrighed og interesse. En af vores ansatte, der arbejder med spilteknologi, er faktisk uddannet astrofysiker, siger Per Laursen.

Deadline begyndte som tv-produktionsselskab, men tog skridtet over i spil-universet i 1996, og har siden leveret spil og edutainment.

Inspiration

Deadline-folkene var spørgende og synligt fascinerede, mens Henning Haack gjorde forløbet omkring Big Bang og til nu mere forståelig.

Han har siddet på en meteorit, når den rammer jorden. Henning Haack fortæller om dengang, han sad på en tonstung meteorit i et museum, da den faldt ned fra piedestalen, og om finde meteoritter på Antarktis som en anden ravsamler.

- Rummet har jo ikke direkte relevans til det, vi laver. Men vi arbejder ekstremt tværfagligt, og et foredrag som det her giver inspiration, som vi kan bruge til at udvikle os innovativt, siger Per Laursen.

Kontakten mellem lektoren og de selverklærede nørder blev formidlet af Københavns Universitet som led i Videnskabsministeriets satsning, Forskningens Døgn, der d. 12. maj satte fokus på forskning over hele landet.

- Folk syntes, det var vildt spændende. Hvordan tingene hænger sammen er jo noget, de går og tænker over, siger Per Laursen dagen derpå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere