Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

Intel opgiver afgørende AI-hardware på det værst tænkelige tidspunkt

Intel sløjfer sin næste store satsning indenfor grafik-chips på et tidspunkt, hvor efterspørgslen eksploderer.

Chip-giganten Intel døjer med at få fremstillet den hardware, som skal drive den gryende bølge af AI-assisterede tjenester.

Blot få måneder efter at ChatGPT viste det store potentiale i AI-assisterede tjenester, har Intel en kedelig melding i forhold til selskabets kommende AI-hardware.

Selskabets kommende satsning indenfor dedikerede server-GPU’er, den kommende ’Rialto Bridge’ platform bliver nu skrottet.

Det oplyser Intels konstituerede chef for Accelerated Computing Systems afdeling (AXG), Jeff McVeigh på selskabets hjemmeside.

Rialto Bridge blev så sent som i maj 2022 nævnt som værende produktionsklar en gang i 2023, men bliver altså vraget.

I stedet bliver Intels kommende bud på ny dedikeret hardware til HPC og AI-brug den kommende ’Falcon Shores’ arkitektur, som oprindeligt stod til en debut i 2024, men som nu blive udskudt til 2025.

Samtidig sløjfes planerne om at gøre Falcon Shore til en kombineret CPU+GPU hybrid-enhed, til blot at eksistere som et grafisk accelerator-kort, skriver netmediet Anandtech.

Skidt timing

For Intel kommer produktaflysningen på et tidspunkt hvor flere tech-virksomheder for alvor opruster i deres datacentre med AI-hardware.

Inden Falcon Shores generation er klar i 2025, skal Intel klare sig med sin første generations produkt til AI- og HPC-formål, Ponte Vecchio, som siden er blevet omdøbt til ’Max Series’.

Her tilbydes op til 128 af Intels Xe-grafikkerner parret med 128 gigabyte hukommelse. Rialto Bridge generationen skulle her have tilbudt op til 160 kerner.