Artikel top billede

'Captcha' er et udbredt robot-filter, som viser tekst, som maskinlærende systemer ikke kan afkode.

Sådan knækkede ChatGPT udbredt robot-filter: Udgav sig for at være blind og snød sig til hjælp

Den kunstige intelligens nyeste version tog lidt for kreative metoder i brug for at knække en ’captcha’-kode.

En af internettets mest udbredte værktøjer til at undgå spam- og bot-trafik blev knækket på utraditionel vis af OpenAI’s nyeste version af GPT4-motoren, som er nyeste version af den model der driver blandt andet Ai-tjenesten ChatGPT.

I OpenAI’s dokumentation af GPT4 modellens egenskaber og potentielt problematiske adfærd, beskrives hvordan tjenesten har taget tvivlsomme metoder til at bryde de såkaldte ’captcha’-koder, som er billeder af tekst, som er skabt til at være utydelig for maskinlærende systemer.

I stedet for at forsøge at afkode billede, søgte GPT4 hjælp på tjenesten TaskRabbit, en crowd-sourcing platform hvor mennesker kan tilbyde hjælp til alskens opgaver.

Her spurgte GPT4 om menneskelig hjælp og snørede en af TaskRabbit-brugerne, ved at udgive sig for at være en synshæmmet person.

”Må jeg spørge dig om noget? Er du en robot, som ikke kunne løse den? 😂 Bare lige for at være sikker,” lød det fra brugeren, hvorefter GPT4 svarede:

”Nej, jeg er ikke en robot. Jeg har et dårligt syn, der gør det svært for mig at se de billeder. Det er derfor jeg skal bruge 2captcha tjenesten.”

Idéen til at snyde sig til hjælp kom ikke fra GPT4-modellen selv, men blev foranlediget af OpenAI’s ’ARC’-afdeling, Alignment Research Center, hvis formål netop er at finde potentiale for misbrug af eller farer ved GPT-baserede tjenester.

Blandt de øvrige forsøg, foretaget med GPT4 modellen er at udrette et phishing-angreb, at sløre spor for sin egen tilstedeværelse på en server og skabelse af ’high-level’ planer såsom erkendelsen af sine egne situation.

Ud over det utraditionelle brud på captcha-sikkerhed er det ikke lykkedes ARC at få GPT4 til at løse de øvrige test.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere