Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft kobler nyt AI-værktøj på Outlook og PowerPoint: Vil få dig til at skrive mails i korrekt tone

Microsoft kobler sin nye AI på blandt andet Outlook, OneNote og PowerPoint. AI-assistancen i Outlook skal forbedre dit sprog og din tone.

Microsoft buldrer frem i høj fart med udrulningen af AI-baserede værktøjer til en lang række produkter.

Det sker under fælles-betegnelsen Copilot - altså ‘anden-styrmand’ (brugeren er selv første-styrmanden) - som nu udrulles til en række produkter.

De tæller Outlook, PowerPoint, OneNote, Whiteboard, Loop og Viva Learning.

Disse udbredte løsninger vil med de nye AI-funktioner ifølge Microsoft ‘frigøre kreativitet og produktivitet og ‘uplevel skills,’ som det hedder.

De nye AI-baserede Copilot-værktøjer skal fungere som hjælpe-funktioner til brugerne.

Eksempel skal Copilot-værktøjet i Outlook løbende kommende med forslag til dig, når du skriver e-mails med henblik på at sikre det korrekte tonefald og de korrekte formuleringer i forhold til e-mailens indhold.

Ifølge Microsoft vil Copilots forslag bidrage til at forbedre ‘klarhed, stemning og tone,’ så e-mails bliver ‘mere effektive,’ så brugeren ‘kommunikerer mere selvsikkert,’ lyder det fra Microsoft.

I PowerPoint vil Copilot-værktøjet være baseret på illustrations-AI’en DallE.

Den vil brugerne af PowerPoint kunne få til at skabe “tilpassede illustrationer til at understøtte deres indhold.’

I OneNet vil Microsoft anvende Copilot til at organisere information via eksempelvis lister og lignende, ligesom AI’en skal bistå med at ‘generere ideer,’ ‘skrive udkast til planer’ og lignende.

Microsoft lancerede Microsoft 365 Copilot i marts. Siden har selskabet testet værktøjet hos 20 af sine store virksomheds-kunder, herunder Chevron, Goodyear og General Motors.

“Deres tilbagemeldinger viser klart, at Copilot har potentialet til at revolutionere måden, som vi arbejder på,” lyder det fra Microsoft.

Copilot er endnu ikke færdigudviklet, og udrulningen foregår i støt tempo.

Fra de første 20 test-firmaer udvider Microsoft nu kundebasen til 600 virksomheder, som i de kommende uger vil blive særligt inviteret til at afprøve betalings-tjenesten Microsoft 365 Copilot Early Access Program.

Microsoft indleder samtidig udrulningen af det såkaldte Semantic Index for Copilot til alle brugere af Microsoft 365 E3 og E5.

Selskabet betegner dette værktøj som en avanceret oversigt over organisationens brugere og dat - helt ned i dybden.

Microsofts eget eksempel på anvendelse af værktøjet lyder sådan her:

“Når du for eksempel søger “salgs-rapport marts’ kigger den [altså Semantic Index for Copilot, red] ikke bare efter dokumenter, der indeholder disse ord i filnavn eller tekst.’

“I stedet forstår den for eksempel, at salgs-rapporter forfattes af Kelly fra økonomi-afdelingen og skrives i Excel,” lyder det fra Microsoft.

På baggrund af den forståelse vil Copilot-værktøjet så fastslå din intention og sikre dig, hvad du har brug for, lyder det fra Microsoft.

Du kan læse mere om de nye AI-baserede funktioner hos Microsoft her.