Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

Mystikken breder sig om Intels hasteopdatering til sine CPU’er

Intel er ude med en særlig 'Out of band'-opdatering, som selskabet understreger ikke er nogen sikkerhedsopdatering.

Intel har i de seneste dage udsendt en hasteopdatering til samtlige af sine cpu’er – og dermed også til størstedelen af klodens nyere pc’er.

Det sker i forbindelse med en såkaldt ’out of band’-opdatering, som siden fredag er blevet udsendt til alle 8. til nyeste 13. generations Core-baserede processorer. Dermed sendes opdateringen til processorer fra 2017 og frem.

Hvad opdateringen rummer er præget af en vis mystik, da ’out of band’ opdateringer typisk er kritiske sikkerhedsopdateringer, der haster i en sådan grad, at den ikke kan vente på den månedlige ’Patch Tuesday’-opdatering.

Lignende ’out of band’-opdateringer blev udsendt i forbindelse med kritiske cpu-sikkerhedsbrister såsom ’Meltdown’ og ’Spectre’, som i 2018 skabte udbredte sikkerhedsproblemer.

Intel forsikrer i sin korrespondance med Computerworlds søstermedie PCWorld, at opdateringen, kaldet ’Microcode 20230512’ ikke rummer nogen sikkerhedsopdateringer, hvilket ikke indikerer at nogen ny sikkerhedsbrist skulle være i spil.

”Microcode 20230512 opdateringen udsendt 12. maj 2023 indeholder ikke nogen sikkerhedsopdatering, mens noten, INTEL-SA-NA, beskriver at der ikke er nogen applikabel sikkerhedsopdateringen i software-pakken,” lyder beskeden fra Intels talsperson, som noterer at mikrokoden alene rummer funktionelle opdateringer.

Selv om hasteopdateringen ikke rummer nogen opdateringen, indikerer ’Out of band’ udsendelsen at opdateringen har en vis prioritet og at den skal installeres snarest.

Opdateringen behøver ikke at blive hentet manuelt, men vil hentes automatisk ved at hente nyeste Windows Update.

Intels dokumentation til opdateringen finder du her.