Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

Ugen i tech: Ny epoke for Intels cpu’er: Skifter navn efter 15 år / Den første 415-km/t elbil er landet i USA / Samsungs næste foldemobiler er lækket

Ugen i tech: Ny epoke for Intels cpu’er: Skifter navn efter 15 år / Den første 415-km/t elbil er landet i USA / Samsungs næste foldemobiler er lækket

Ny epoke for Intels cpu’er: Skifter navn efter 15 år

15 års navngivnings-tradition hos Intel slutter senere i år. Fremover vil Intel navngive sine processorer efter en logik, hvor selskabets ’i’ branding ryger til fordel for en mere aggressiv ’Ultra’ betegnelse for de mere avancerede processorer.

Intels vil dog fastholde navngivningen i serier fra 3 til 9, hvor tallet størrelse indikerer, hvor højt op på performance-skalaen, processoren ligger.

Core-familien af processorer vil derfor byde på seks processorer fordelt på to serier, skriver netmediet Techspot.

Mainstream-serien vil blot hedde Intel Core 3, Core 5 og Core 7, mens den mere ambitiøse ’premium’ serie vil hedde Intel Core Ultra 5, Core Ultra 7 og med Core Ultra 9 som flagskibsprocessorerne.

De enkelte serier vil stadig blive versioneret i forskellige versioner tiltænkt forskellige mål for strømforbrug.

Den første 415-km/t elbil er landet i USA

Hyperbiler der kan runde de 415 kilometer i timen er ikke hverdagskost. Særligt hvis de skal være elektriske.

Der findes faktisk kun en, kroatiske Rimacs ’Nevara’ og den er nu leveret hos den allerførste kunde i USA, som får den leverer i ’Gunmetal Gray og ’Gunmetal Infinitus’ farver til bilen og fælgene.

Bilen og dennes afsindige 1.914 hestekræfter er landet hos en amerikansk køber, der nu får fornøjelse at forsøge at tøjle de mange kræfter.

Bilen er en ud af 150 Neveraer fordelt på hele kloden, flere er dog på vej til det amerikanske marked, skriver netmediet InsideEV.

Overvejer du selv at anskaffe dig en af slagsen, lyder den nuværende listepris på 2,2 millioner dollars, vel at mærke før told og afgifter er indregnet.

Samsung næste foldemobiler er lækket

Samsungs næste kuld af sammenklappelige smartphones, Galaxy Z Flip 5 og Galaxy Z Fold 5 er lækket, skriver netmediet Android Police.

Telefonernes opbygning tager umiddelbart afsæt i forgængerens ydre, om end Z Flip 5 ser ud til at få en væsentlig skærmforøgelse til den sekundære skærm, som vokser fra 1,9 til 3,4 tommer. Den primære skærm vil givetvis stadig lande omkring den nuværende version 6,7 tommer.

Galaxy Z Fold 5 ser tilsyneladende til at minde om sin forgænger fra fjerde generation, som ligeledes har 7,6 tommer 120Hz tablet skærm at byde på.

Begge modeller står til en overhaling af drivkraften, hvor den kraftige Snapdragon 8 Gen 2 er spidskandidat til at overtage styringen i motorrummet.

Telefonerne står til at få deres officielle debut ved et ’Unpacked’ event i hjemlandet Seoul sidst i juli måned.