Artikel top billede

Henrik Kastbjerg er en af medstifterne af IT Relation.

It-selskab fra Herning halverer bundlinjen men runder en milliard i omsætning

IT Relation har investeret i sit største interne it-projekt nogensinde, der skal fusionere selskabets it-systemer med Itadels - det tidligere TDC Hosting - som IT Relation opkøbte i 2021.

Herningensiske IT-relation har haft fart på de seneste år. Både med opkøb, udskiftning i topledelsen og helt nye ejere.

Og nu kan IT Relation så også kalde sig en milliard-omsættende virksomhed.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab stiger omsætningen fra 962 millioner kroner i 2021 til lige over en milliard kroner i 2022.

”2022 var et hårdt år for techbranchen. Vi formåede gennem rettidig omhu at komme ud af året med et stærkt resultat, som danner et stabilt udgangspunkt for at accelerere vores vækst i 2023,” siger administrerende direktør i IT Relation, Brian Sørensen, i regnskabets ledelsesberetning.

Driftsindtjeningen (EBIT) stiger samtidig fra 22,5 millioner kroner i 2021 til næsten 30 millioner kroner i 2022.

Bundlinjen bliver dog mere end halveret. Efter at have lydt på 38 millioner kroner i 2021 falder overskuddet efter skat til 17 millioner kroner i 2022.

Det skyldes blandt andet, at IT Relation har investeret ”betydelige ressourcer i udvikling” som det står i regnskabet.

IT Relation fremhæver lanceringen af ’Domains of Excellence’, der tæller selskabets Cloud Powerhouse og Securehub, hvilket er en del af forretningens to kerneområder; cloud hosting og it-sikkerhed.

Derudover har IT Relation lanceret sit største interne IT-projekt nogensinde, Projekt MARS, der skal fusionere selskabets it-systemer med Itadels - det tidligere TDC Hosting - som IT Relation opkøbte i 2021.

Egenkapitalen i IT Relation tager et godt nøk op fra 61 millioner kroner i 2021 til 94 millioner kroner i 2022 og gør dermed selskabet endnu mere velpolstret til fremtidige opkøb, hvilket hidtil har været en vigtig del af selskabets vækststrategi.

En del af Axcels største opkøb nogensinde

Med IT Relations opkøb af Itadel i 2021 startede et større puslespil med at fusionere ledelsen i de to selskaber, der i dag tæller 750 ansatte.

It-entreprenøren Henrik Kastbjerg var med til at stifte IT relation i 2003, der senere hen er blevet et datterselskab til giganten ITM8, som Kastbjerg i dag er direktør i.

Siden stiftelsen har Henrik Kastbjerg solgt IT Relation tre gange; først til kapitalfonden Adelis i 2016, så til HG Capital og i 2022 dykkede Danmarks største kapitalfond, Axcel, dybt ned i lommerne, da de foretog sit største opkøb nogensinde med købet af ITM8 i en handel, der, ifølge Børsen, dengang værdiansatte ITM8 til tæt på fem milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere