Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Babak Habibi/Unsplash)

Banker iPhone af banen: Samsung har solgt en milliard flere smartphones end Apple i de seneste 10 år

Set over de seneste 10 år er Samsung uden sammenligning verdenshistoriens største producent af smartphones. Men billedet er ved at vende.

Samsung er uden sammenligning verdenshistoriens største producent af smartphones. Men Apple haler ind.

Set over de seneste 10 år har Samsung solgt mere end en milliard flere smartphones end verdens næststørste smartphone-producent, Apple.

Samsung var hurtig til at følge med på bølgen, da Apple indledte smarthone-æraen med lanceringen af den første iPhone i 2007. Den ændrede som bekendt verden, som vi kender den.

Efter lanceringen af den første Galaxy-smartphone, fik Samsung for alvor fat i markedet.

De to selskaber har siden konkurreret om at være verdens største smartphone-leverandør. I dag sidder de tilsammen på omkring halvdelen af det globale marked.

Ser vi tilbage over tid, viser det sig imidlertid, at Samsung er klart størst. Faktisk har Samsung samlet set over de seneste 10 år solgt mere end en milliard flere smartphones end Apple.

En ny sammentælling fra Statista og IDC viser, at Apple fra 2013 til 2022 samlet set har solgt godt to milliarder iPhones (2,07 milliarder styk).

I samme periode har Samsung solgt godt tre milliarder smartphones (3,08 milliarder styk).

Billedet står til at vende

Meget tyder dog på, at billedet er ved at vende.

For i de senere år har Apple i den grad halet ind på Samsung, viser sammentællingen.

Ser vi på det årlige salg, er Samsungs salg nemlig faldet med 18 procent fra 2013 til 2022, hvor Samsung solgte 258,2 millioner smartphones.

I samme periode er Apples årlige salg af iPhones buldret i vejret. Apple solgte således i 2022 godt 225 millioner iPhones.

Det svarer til en stigning i det årlige salg på 46 procent i forhold til niveauet i 2013, hvor Apple var halvt så stor som Samsung.

Ifølge sammentællingen har Apple nu overhalet Samsung som verdens største smartphone-levarandør.

Apple sad nemlig i juli på en global markedsandel på 28,33 procent, mens Samsung her havde en markedandel på 24,22 procent.

Efter de to mastodonter kommer Xiaomi (11,21 procent) Vivo (6,06 procent) og Oppo (5,53 procent). Alle tre er kinesiske.