Artikel top billede

Film: Forløber til Hunger Games på vej i biffen

Nyt afsnit i Hunger Games-franchisen serverer baggrunden for fremtidssamfundet Panem. Her plejer en ung diktator in spe sin karriere ved at raffinere Dødsspillet.

Som alle ved, kan en skidt barndom føre meget ondt med sig. Særlig slemt gik det Coriolanus Snow – kendt i filmene og bøger om Hunger Games som diktator Snow.

Suzanne Collins’ bogserie blev filmatiseret i 2010’erne, men i 2020 kunne Collins ikke modstå fristelsen og skrev en prequel – en forløber til serien, med titlen ”The Ballad of Songbirds and Snakes”.

Sørme om ikke også den nye roman er filmatiseret og lander i biograferne til november.

”The Ballad of Songbirds and Snakes” følger 18-årige Snow. Vi får baggrunden for borgerkrigen i det fremtidige USA og starten på diktator-aspirantens karriere.

Trods sit gode navn og rygte ender familien Snow i rendestenen. Faderen falder i krigen, mens moderen dør i barselsseng. Ikke de bedste udsigter for den ambitiøse Snow.

Med løftet om en friplads på universitetet lader Snow sig indrullere i et særligt skoleprojekt: at blive mentor for en deltager i Dødsspillet.

Det makabre tv-show ender dødeligt for 99 procent af deltagerne. Konceptet fænger ikke rigtigt, så Snow udtænker et par ekstra, vamle detaljer.

Deltagerne skal vises frem som præmiekøer på tv og i landets distrikter, og sponsorer kan sende for eksempel våben og mad ind til deres favoritter.

Showbusiness bliver altså løfteraketten for Snows diktator-karriere.

Selv ikke et drys kærlighed kan føre den kommende hersker over fremtidssamfundet Panem på afveje. Resten af historien kender alle, som har læst/set serien Hunger Games.

Titel: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
Premiere: 16. november 2023