Artikel top billede

Foxconn vil bygge helt ny type datacentre: Bliver regulære AI-fabrikker

I fremtiden skal Foxconn ikke bare være kendt som et selskab, der producerer hardware for andre. Nu vil selskabet bygge en ny type AI-datacentre i samarbejde med Nvidia.

Taiwanesiske Foxconn har i mange først og fremmest været kendt som hardwareproducent, der blandt andet har bygget millioner af iPhones for Apple.

Men nu planlægger Foxconn i samarbejde med Nvidia at bygge det, som selskabet omtaler som “en helt ny type fabrikker.”

I realiteten er der tale om en ny type datacentre, der skal lever ydelser til en række forskellige type tjenester. Herunder selvkørende biler.

Det oplyste Foxconns bestyrelsesformand Liu Young-Way og Nvidias administrerende direktør Jensen Huang ifølge Reuters onsdag, da de begge indtog scenen ved Foxconns årlige tech-konference i Taiwans hovedstad Taipei.

“En ny form for produktion har set dagens lys: Produktionen af intelligens. De datacentre der producerer det, er kunstig intelligens-fabrikker,” sagde Jensen Huang på mødet.

Bruger superchip

De nye datacentre vil gøre brug af både chips og software fra Nvidia. Blandt andet Nvidias helt nye super-chip GH200, som selskabet har fået forbud mod at sælge på det kinesiske marked.

Nvidia-topchefen forklarede på pressemødet, at de nye datacentre vil kunne forsyne, modtage og bearbejde data fra selvkørende biler, og dermed gøre dem endnu mere intelligente.

“En sådan bil vil naturligvis i sit livsforkøb indsamle flere og flere data, og de data vil blive sendt til kunstig intelligens-fabrikken. Fabrikken vil kunne forbedre software og løbende opdatere hele bilflåden,” sagde Jensen Huan og tilføjede:

“I fremtiden vil alle virksomheder, i alle branchen, have kunstig intelligens-fabrikker.”

Bedst kendt som iPhone-producent

Foxconn har gennem mange år været bedst kendt, som et selskab, der producerede enheder for Apple og andre store hardware-selskaber.

Selskabet blev for alvor kendt i den brede offentlighed, da det for knap 10 år siden kom frem, at en række ansatte havde begået selvmord på de gigantiske Foxconn-fabrikker, der producerer iPhones for Apple. Selvmord der i medierne blev sammenkoblet med arbejdsforholdene på fabrikkerne.

I dag forsøger Foxconn dog at etablere sig som mere end blot en leverandør af billig arbejdskraft.

På pressemødet forklarede Liu Young-Way ifølge Reuters, at Foxconn er i gang med at transformere sig selv fra at være et produktionsselskab til at være “en platform-service selskab.”

I forbindelse med konferencen har Foxconn også præsenteret en ny elektrisk varevogn, der har fået navnet Model N.