Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apples nye Mac-kollektion er lige om hjørnet

Apple sender snart nye enheder ud på markedet. Fire modeller, heriblandt nye iMac og Macbook Pro enheder forventes snart at bliver opdateret.

En ny kollektion af Mac-enheder skulle være lige om hjørnet, skriver Bloombergs velorienterede Apple-analytiker, Mark Gurman.

Inden måneden er omme, sandsynligvis 30. eller 31. oktober vil vi få nye medlemmer i Apples iMac-familie, som indtil videre kun består af den snart 2½ år gamle iMac med 24 tommer skærm og M1-processor.

Opdateringen vil ifølge mediet være kærkommen, da den nuværende iMac begynder at blive en mangelvare i Apples butikker.

Den nye iMac skal dog ikke forventes at byde på nogen vild opgradering i forhold til sin forgænger. Skærmen vil fortsat alene strække sig over 24 tommer, mens indmaden forventes at blive opdateret fra en M1 til M2 processor, en spritny M3-baseret enhed afskrives dog ikke, selvom den nye processor ikke er offentliggjort endnu.

En model med den kraftigere ’Pro’ processor, ligesom den man finder i den aktuelle Mac mini er heller ikke udelukket, men Mark Gurman skriver, at den sandsynligvis vil være forbeholdt en længe rygtet ’iMac Pro’ med 32 tommer skærm – han forventer dog, at denne først offentliggøres en gang i 2024 eller 2025.

Nye Pro maskiner

Hvis svindende lagervarer er en indikator, står Macbook Pro 13 og high-end versionerne af Macbook Pro overfor en overhaling inden længe. Givetvis også ved selvsamme event sidst på måneden, skriver Bloomberg-analytikeren.

Her er det igen en mulig M3-chip, der skal drive de nye Macs frem til trods for, at blot er under et år siden, at kollektionen fik en opdatering til den nuværende M2-processor. Han noterer, at sådan en lancering er tidligt i forhold til den seneste opdatering, der fandt sted i januar 2023.

Ifølge netmediet Macrumors vil M3-processoreren minde om sin forgænger i sin standardkonfiguration med otte regnekerner suppleret af 10 grafikenheder.

M3 Pro vil dog få to ekstra regnekerner i forhold til M2 Pro, mens M3 Max kan få op til 16 regnekerner, heraf 12 højtydende ’Performance’ kerner, mod en 8+4 konfiguration i M2 Max. En M3 Ultra vil her give det dobbelte af, hvad M3 Max kan tilbyde.