Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Trods forbud og advarsler: Tiktok brager frem i Danmark og åbner nyt kontor på Rådhuspladsen

Tiktok åbner et nyt kontor i København, der blandt skal arbejde på at tilbagerulle en række af de forbud, som mange arbejdspladser har indført mod appen. Ifølge selskabets nordiske direktør bygger forbuddene på misforståelser.

Danskere der er ansat i kommuner, universiteter og ministerier må ikke have det sociale medie TikTok installeret på deres arbejdstelefoner, og flere private virksomheder har indført lignende regler.

Alligevel er Tiktok, der er stiftet i Kina, fortsat yderst populært i Danmark, hvor appen har 1,3 millioner aktive brugere hver måned, og netop den popularitet er ifølge Politiken årsag til, at selskabet nu åbner et nyt dansk kontor på Rådhuspladsen i København.

Til Politiken forklarer Liv Sandberg, der er nordisk direktør for Tiktok, at formålet med kontoret blandt andet er at styrke dialogen med danske brugere, annoncører, medier og politikere.

“Jeg tror, det er baseret på mange misforståelser omkring TikTok. Både i forhold til vores datasikkerhed og vores ejerskab,” siger hun til Politiken om forbuddene der blandt andet er baseret på anbefalinger fra Center for Cybersikkerhed.

Vil have for vide rettigheder

Da Center for Cybersikkerhed tidligere på året anbefalede politikere og statsligt ansatte at slette Tiktok fra deres arbejdstelefoner lød begrundelsen således:

"CFCS vurderer konkret for TikTok, at der er tale om en app, der beder om vide rettigheder og adgange på enheden. CFCS vurderer desuden, at der er en risiko i forhold til en kinesiskejet app-udgiver som følge af den kinesiske sikkerhedslovgivning."

Tiktok er udviklet af det kinesiske selskab Bytedance, og appen blev under navnet Douyin første gang lanceret i Kina 2016 og har efterfølgende gået sin sejrsgang over resten af verden.