Artikel top billede

(Foto: Qëndrim Fazliu)

Først købte Broadcom VMware – og fyrede 2.000 ansatte: Nu beordres de resterende ansatte tilbage til kontorerne

Hock Tan, administrerende direktør hos chipgiganten Broadcom, har beordret VMware-ansatte til at arbejde på kontoret fremover, efter de to virksomheder smeltede sammen for få uger siden.

For nylig opkøbte Broadcom cloud-computing-selskabet VMware i en handel til en værdi af 69 milliarder dollar – svarende til 473 milliarder kroner.

Kort tid efter blev omkring 2.000 VMware-ansatte fyret, og nu har Broadcom-CEO Hock Tan beordret de resterende medarbejdere til at vende tilbage til kontorerne i arbejdstiden.

Det skete under et møde med de ansatte, som Tan holdt i forgangne uge, efter de kinesiske myndigheder havde godkendt den store handel.

Her blev det drøftet, hvordan de to forskellige virksomhedskulturer skulle smelte sammen, nu hvor virksomhederne var smeltet sammen.

"Samarbejde er vigtigt og en central del af at opretholde en kultur med dine kolleger," sagde han.

Det skriver Fortune.

Ordren gælder ansatte, der bor inden for en radius af 80 kilometer fra kontoret, lyder det.

Og mens VMware-ansatte har været vant til en stor grad af frihed og mulighed for at arbejde hjemmefra, så har Broadcom haft en nærmest omvendt tilgang til fænomenet, der for alvor slog igennem grundet covid-19.

Men selv under pandemien beordrede Broadcom nogle medarbejdere tilbage til kontorerne allerede i april 2020 – blandt andet i modstrid med Californiens bliv-hjemme-ordre, der gjaldt i hele staten.

Det ventes, at mange af Broadcoms ansatte vil flytte ind i VMwares hovedkvarter i Palo Alto, Californien, der i længere perioder nærmest har stået tomme grundet VMwares holdning til hjemmearbejde.

Ifølge Bloombergs beregninger har VMware 38.300 ansatte.