Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Tre direktører på seks uger: Norlys henter erfaren tele-topchef ind til fiberforretning

Endnu en uge og endnu en ændring i direktion i Norlys, der i dag annoncerer sin tredje nye direktør på seks uger.

Svingdørene på Norlys’ ledelsesgangene har været i konstant bevægelse den seneste tid, og i dag melder Danmarks største energi og fiberselskab igen ud om en ændring i direktionen.

Denne gang har Norlys hentet den erfarne telemand Carsten Bryder Thejls ind i ledelsen, der skal være direktør i Norlys’ fiberforretning, som leverer fibernet til 875.000 adresser i Danmark.

Carsten Bryder Thejls kommer fra en stilling som administrerende direktør i det Norlys-ejede Elnetselskabet N1, og han har blandt andet en fortid i Global Connect, TT-Netværket, TDC og Telenor.

Hans hovedopgave bliver måske ikke så overraskende at få flere danskere til at tilslutte sig Norlys’ fibernet.

”I 2023 nåede Norlys’ fiberforretning en flot milepæl med en tilslutningsprocent på over 50, og den udvikling skal vi fortsætte ved at få endnu flere til at tilvælge fiberen,” siger Carsten Bryder Thejls i en pressemeddelelse fra selskabet.”

I starten af januar måned meldte Norlys, at selskabet havde indsat Thomas Asmund-Hjorth som ny erhvervsdirektør i Norlys’ digitale forretning.

Og det tyder på, at den nye erhvervsdirektør skal arbejde tæt sammen med den nye fiberdirektør:

”Samtidig skal vi udvikle fibernettet med nye produkter, services og processer, så vi kan imødekomme kundernes ønske om stabile og enkle sammenhængende oplevelser, og her får vi et særligt fokus på erhvervskunderne, fortsætter Carsten Bryder Thejls i pressemeddelelsen.

Carsten Bryder Thejls overtager direktørposten i Norlys fiberforretning fra Torben Poulsen, der i sidste uge blev udnævnt som ny topchef i Telia Danmark.

En stor del af de mange ændringer i Norlys-direktionen kommer efter, at selskabet i september underskrev købsaftalen på 6,25 milliarder kroner om at købe Telia.
Handlen forventes færdiggjort i starten af i år.

En fiberbranche i modvind?

Fiber- og internetbranchen har været præget af højere konkurrence og højere udgifter det seneste år.

I december meddelte Norlys, at man har skruet ned for tempoet i fiberudrulningen i 2023, da omkostningerne er for dyre.

Og i januar måned meldte Telenor-topchef Lars Thomsen, at teleselskabet overvejer helt at droppe fiber- og kabelforbindelser, da Telenor bliver klemt på marginalerne af netejerne herunder Norlys Fibernet, Andel-ejede Fibia og TDC Net, der alle bruger enorme ressourcer på at nedgrave fibernet i store dele af Danmark.

”Vi har meget bedre dækningsbidrag og meget bedre kundeoplevelser med 5G-bredbånd,” sagde Lars Thomsen til Finans tilbage i januar.

43 procent af alle kabbelforbindelser i Danmark er koblet op gennem fibernetværk, men 5G-bredbånd bliver mere og mere populært.