Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk afviser at have solgt Starlink-terminaler til Rusland / Denne type data-tab har størst konsekvenser for din virksomhed / Kevin Magnussen fornyer sponsoraftale med dansk softwarevirkomhed

Vild folkemængde sætter ild til selvkørende bil. Elon Musk afviser at have solgt Starlink-terminaler til Rusland. Denne type data-tab har størst konsekvenser for din virksomhed. Kevin Magnussen fornyer sponsoraftale med dansk softwarevirkomhed. Præsident Biden er nu på Tiktok, mens statslige ansatte er stadig ramt af forbud, og så er det i dag 44 år siden, at computerproducenten Apollo Computer blev stiftet.

Godmorgen venner

Det er i dag tirsdag 13. februar, og her har du Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det Jacob Wittorff, der sidder klar bag tasterne og er parat til at levere dagens første nyhedsfix til dig.

Så smøg ærmerne op, mens vi gør nyhedskanylen klar.

Elon Musk afviser at have solgt Starlink-terminaler til Rusland

Ukraines militære efterretningstjenester mener, at russiske tropper gør bruger Elon Musks sattelitbaserede internettjeneste Starlink i den besatte del af Ukraine.

Det skriver amerikanske CNBC.

Starlink, der drives af Elons Musk rumfartsfirma Space X, leverede internet-terminaler til Ukraine i starten af krigen, hvor terminalerne styrkede det ukraines forsvars kommunikationsmuligheder.

Men Elon Musk afviser, at selskabet skulle have forsynet russerne med terminalerne. Han kalder beskyldningerne for kategoriske forkerte.

“Såvidt vi ved er Starlinks hverken blevet solgt direkte eller indirekte til Rusland,” skriver han på det sociale medie X.

Denne type data-tab har størst konsekvenser for din virksomhed

Tab af finansielle oplysninger er den form for datatab, der har de største økonomiske konsekvenser for organisationer.

Det fremgår af en ny rapport fra it-selskabet Baracuda Networks.

I rapporten er 2.000 it-ansvarlige blevet bedt om vurdere, hvilke former for data, som det vil have størst konsekvenser at miste i forbindelse med et brud på datasikkerheden.

På de efterfølgende pladser kommer medarbejderoplysninger og dernæst kundedata.

Ifølge undersøgelsen har 48 procent af de adspurgte oplevet et brud på datasikkerheden i løbet af det seneste år.

Kevin Magnussen fornyer sponsoraftale med dansk softwarevirkomhed

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har forlænget sin sponsorsaftale med den danske software-virksomhed Intellis, der udvikler løsninger til digital indkøbsstyring.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelse.

Det fremgår også af meddelelsen, at aftalen løber i hele 2024-sæsonen, hvor virksomhedens logo vil være synlig på den danske racerkørers køredragt.

Præsident Biden er nu på Tiktok, mens statslige ansatte er stadig ramt af forbud

Den amerikanske præsident Joe Biden har netop oprettet en officiel konto på det sociale medie Tiktok, der skal bruges i hans bestræbelser på at blive genvalgt som præsident til efteråret.

Det sker på trods af, at det siden slutningen af 2022 har været forbudt for de fleste amerikanske statsansatte at bruge appen på deres arbejdstelefoner.

En talsperson for Bidens kampagne oplyser til amerikanske NBC News, at Tiktok-kontoen er en del af Bidens ambition om at møde at vælgerne, der hvor de befinder sig.

Tiktok er udviklet af det kinesiske selskab Bytedance, og appen blev under navnet Douyin første gang lanceret i Kina 2016

For 44 år siden blev hardware-firmaet Apollo Computer grundlagt

Den nu hedengange computerproducent Apollo Computer blev grundlagt 13. februar 1980 i Chelmsford i den amerikanske stat Massachusetts.

Ligesom mange andre computerproducenter i den periode producerede selskabet både sin egen hardware og software, og gjorde således brug af den egenudviklede styresystem Aegis.

I 1989 blev Apollo Computer opkøbt af Hewlett-Packard for 476 millioner dollar.