Webkameraer filmer videre trods dom

Vestre Landsrets dom mod et omstridt webkamera på Læsø får en blandet modtagelse blandt andre indehavere af webkameraer. TV2 Bornholm har afbrudt to kameraer, mens eksempelvis Vejdirektoratet fortsætter uændret.

TV2 Bornholm fjernede linket til alle stationens webkameraer, efter Vestre Landsret i sidste uge havde kendt et webkamera ved Vesterø Havn på Læsø ulovligt. Nu er flere af stationens webkameraer igen aktive.

- Vi har læst dommens præmisser og ud fra dem vurderet, at vi kunne genetablere linket til fire af vores seks webkameraer, siger direktør Jan Jørgensen, TV2 Bornholm.

De to øvrige kameraer er direktøren mere i tvivl om. Eksempelvis vil det i nogle tilfælde være muligt via et webkamera på Rønne Havn at genkende personer. Rønne Havn skilter imidlertid i forvejen med, at området er tv-overvåget, og det skaber ifølge Jan Jørgensen en ny problemstilling, som han ikke vil gøre sig til dommer i.

Fortsætter uændret

Langt fra alle indehavere af webkameraer mener, at dommen fra Læsø får konsekvenser for deres aktiviteter.

Tidligere på ugen sagde indholdsansvarlig på portalen Fyn.dk, Frank Weirsøe, til Computerworld, at dommen ikke gav anledning til at ændre på portalens brug af webkameraer, fordi man vurderer, at det ikke er muligt at identificere personer ud fra billederne.

Heller ikke Kalundborg Folkeblad har planer om at ændre på avisens webkameraer, der blandt andet sender fra Kalundborg og fra Holbæk Havn.

- Vi har vurderet, at det ikke er muligt at genkende personer på vores billeder, og derfor har vi ikke pillet dem ned, siger chefredaktør Claus Sørensen, Kalundborg Folkeblad.

- Hvis vores webkameraer er i strid med lovgivningen, er det jo i realiteten ikke muligt at have webkameraer, der viser andet end frøer og fugle, siger han.

Vejdirektoratet fortsætter

Heller ikke hos Vejdirektoratet er der planer om at ændre på det forhold, at direktoratet på hjemmesiden Trafikken.dk i dag formidler optagelser fra 31 forskellige trafikkundepunkter og rastepladser.

- Vi har naturligvis bemærket dommen, men det er ikke noget, der får os til at reagere. Når Vejdirektoratet sætter kameraer op, så er Datatilsynet involveret, så det føler vi os trygge ved, siger pressechef Brian Christensen, Vejdirektoratet.

Mindst 25 indehavere af webkameraer i hele landet blev anmeldt til politiet i forbindelse med sagen på Læsø. Flere politikredse oplyser til Computerworld, at man ikke har planer om selv at indlede yderligere sager.

- Vi undersøger det naturligvis, hvis vi modtager en anmeldelse eller på anden måde bliver opmærksomme på nye tilfælde, men ellers ikke, siger vicepolitimester Sten Bøjlund ved Esbjerg Politi.

Samme besked kommer fra Frederikshavn Politi, der har kørt sagen med webkameraet på Læsø.

- Vi har andet at tage os til end at tjekke, hvad folk har sat op på deres husgavl, siger vicepolitimester Elin Rosenberg, Frederikshavn Politi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere