Artikel top billede

(Foto: Skoda PR)

Ugen i tech: Ny Tilbuds-Skoda bliver en mini-elbil med masser af plads / Snooze-fest: Her er er et headset der blokerer for snorken / Apple Vision Pro snart klar til EU-debut

Ugen i tech: Ny Tilbuds-Skoda bliver en mini-elbil med masser af plads / Snooze-fest: Her er er et headset der blokerer for snorken / Apple Vision Pro snart klar til EU-debut

Ny Tilbuds-Skoda bliver en mini-elbil med masser af plads

Prisen og det praktiske er ofte i højsædet hos tjekkiske Skoda, som denne uge løfter sløret for en særlig praktisk og prisvenlig elbil: Skoda Epiq.

Lillebroren til Skodas Enyaq er sat til at debutere til priser fra 25.000 euro, ligesom sin koncern-søskende fra VW, døbt ID.2.

Omsat til danske kroner og afgifter, vil debutprisen herhjemme nok være tættere på de 200.000 kroner.

Her tilbydes dog mere plads og et mere kantet udseende, kaldet ’Modern Solid’, som gør Epiq til en mini-crossover med nøjagtig 4,1 meters længde.

Trods beskedne mål, lover Skoda her et rummeligt indre, som matcher selskabets ’Scala’-model med plads til op til fem, mens der under bagsmækken kan stuves op til 490 liters habengut.

Drivlinjen deles med VW ID.2, kaldet MEB Entry, hvorfor der alene tilbydes forhjulstræk. Batteriets størrelse oplyses ikke, men det skulle være godt til op imod 400 kilometer efter WLTP-målemetoden.

Som en særlig detalje vil der tilbydes V2L – hvor bilen altså kan bijobbe som kæmpemæssig powerbank.

Epiq vil ramme samlebåndet på VW koncernens i Pamplona i Spanien fra 2025, med en salgsdebut i 2026.

Snooze-fest: Her er er et headset der blokerer for snorken

Den kinesiske tilbehørsproducent Anker offentliggør et headset, som markerer sig, ved at fjerne lyd i stedet for at afspille den.

Med Anker Soundcore Sleep A20 er meningen at du skal have det på mens du sover, mens det ved hjælp af støjreduktion holder støj – og specifikt ens sengefælles snorken - ude.

Headsettet byder på passiv støjreduktion i form af nogle særlige silikone-propper, som Anker bedyrer er tre gange mere effektive til at holde omgivelsernes larm ude i forhold til almindelige propper.

Designet skulle være kompakt nok til, at der kan soves på det uden gener, lyder det.

Ud over at skabe ro, kan headsettet også fungere som almindelige trådløse hovedtelefoner. Dertil følger et unikt lydbibliotek med afslappende lyde såsom ’hvid støj’. Dertil kommer features såsom et vækkeur og et særligt højt lydsignal til at finde frem til en forputtet øreprop under dynerne.

Soundcore Sleep A20 debuterer til en listepris på 149,99 amerikanske dollar, men vil inden da kunne erhverves igennem en Kickstarter-kampagne til priser fra 89,99 dollar. Det svarer til knap 620 kroner for nattero.

Apple Vision Pro snart klar til EU-debut

Apples spritnye headset til Augmented og Virtual Reality synes nu at styre mod nye græsgange, efter der i denne uge er dukket spor af en internationalisering i styresystemet VisionOS.

Det erfarer netmediet Macrumors.

Heraf fremgår det, at det virtuelle keyboard inden længe vil tilpasses britisk og canadisk engelsk, samt nye sprog som fransk, tysk, kinesisk, japansk og koreansk.

Mediet noterer, at det ikke indikerer at disse sprogregioner får glæde af enheden på samme tid, viser det at en lancering ud over det amerikanske hjemmemarked er på trapperne.

Ifølge Apple analytiker Ming-Chi Kuo vil selskabet brede headsettet til nye regioner inden Apples forestående WWDC-udviklermesse omkring slutningen af maj.