Svenskere: Vi har Wi-Fi-rekorden på 310 km

En gruppe studerendes trådløse netværksforbindelse via Wi-Fi over 200 kilometer, er ikke nok til at give dem en plads i rekordbøgerne. Guinness Rekordbog har i stedet to svenske firmaer som vindere med et ballon-til-jord-netværk over 310 kilometer.

Det kan godt være, at en gruppe amerikanske studerende i Nevadas ørken har formået at etablere en trådløs netværksforbindelse over 200 kilometer, men Guinness-rekorden tilhører svenskerne.

De svenske firmaer Upgrade Communication og Swedish Space Corporation har en rekord på 310 kilometer for en Wi-Fi-forbindelse mellem landjorden og en vejrballon.

Rekorden blev sat i det nordlige Sverige tilbage i marts 2003.

En Wi-Fi-sender blev fastgjort sammen med måleinstrumenterne under en stor stratosfære-ballon af den type, der bliver brugt som bortforklaring af UFO-observationer.

På landjorden blev signalet modtaget med en parabolantenne på 2,4 meter i diameter, som blev monteret på et tårn.

Her lykkedes det at holde forbindelsen over en afstand af 310 kilometer, mens vejrballonen fløj i 29,7 kilometers højde, inden den landede i det nordlige Finland.




(fotos: Upgrade Communication og Swedish Space Corporation)
For at holde antennen rettet mod senderen under ballonen benyttede selskaberne sig af GPS-teknologien.

Ifølge Upgrade Communications danske direktør Henrik Mygind har Swedish Space Corporation dog en tilladelse til at sende Wi-Fi-signaler med større styrke, end de 100 milliwatt, der normalt er tilladt i Skandinavien.

I forbindelse med hacker-konferencen Defcon i Las Vegas, lykkedes det i sidste uge en gruppe studerende at etablere en Wi-Fi-forbindelse over 200 kilometer fra en bjergtop til en bakke i nabostaten.

Der er dog et stykke vej til den svenske rekord, hvor den kolde luft højt oppe i stratosfæren over Nordsverige formentligt giver en fordel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere