Dobbelt-udvikling af midtjysk sygehus-it

Den kommende Region Midtjylland arver fire forskellige it-strategier for elektroniske patientjournaler fra fire forskellige amter. Reelt er der kun behov for et system, vurderer man i Århus Amt, der indtil nu selv har skudt en kvart milliard kroner i en løsning.

Sundhedsvæsnet i den kommende Region Midtjylland vil benytte fire forskellige systemer til elektroniske patientjournaler (EPJ).

Det er langt fra optimalt for den nye region, erkender it-chefen for sundhedsområdet i Århus Amt, Lars Gleerup.

Region Midtjylland kommer fra 2007 til at bestå af netop Århus Amt samt Ringkjøbing Amt, den sydlige del af Viborg Amt og den nordlige del af Vejle Amt.

De fire amter har i dag forskellige tilgange til EPJ.

- På den ene side er det uhensigtsmæssigt, at amterne i øjeblikket har sideløbende projekter inden for EPJ. På den anden side kan vi ikke sætte udviklingen i stå på alle regionens sygehuse i flere år, mens vi finder ud af, hvordan fremtiden skal se ud, siger Lars Gleerup.

En løsning overlever

Lars Gleerup står i spidsen for Århus Amts udvikling af et EPJ-system, der forventes at være taget i brug på alle amtets sygehuse cirka et år efter, at amtet er afløst af Region Midtjylland.

EPJ-systemet, der indtil nu har kostet Århus Amt en kvart milliard kroner, vil til den tid være et af fire EPJ-systemer i Region Midtjylland.

- På længere sigt vil der ske en konsolidering. Det er oplagt, at der kun skal være en EPJ-løsning i den nye region, siger Lars Gleerup.

Ifølge Lars Gleerup er det ikke besluttet, hvordan konsolideringen skal gribes an. I første omgang har andre beslutninger i forbindelse med den nye region højere prioritet.

- Det er ikke afgørende, at den nye region har et fælles EPJ-system fra første dag. Det er ikke optimalt med flere forskellige systemer, men det kan på den anden side godt fungere. Det vil ikke være anderledes, end når patienter i dag flytter mellem amterne, siger han.

Lang vej endnu

I alt inddeles Danmark i fem regioner, når amterne nedlægges i forbindelse med strukturreformen.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan regionerne Nordjylland og Hovedstaden allerede nu satser på fælles EPJ-systemer.

Anderledes ser det ud i det midtjyske. Lars Gleerup anslår, at et fælles EPJ-system i Region Midtjylland tidligst vil være en realitet i 2010.

Indtil videre fortsætter Århus Amt med udviklingen af amtets egen løsning. Amtet har netop udvidet en kontrakt med Capgemini, der står for leveringen af et booking-modul.

Lars Gleerup forventer, at Århus Amt har et samlet EPJ-system klar i september 2006.

Herefter vil der gå mere end et år med at implementere løsningen på alle amtets sygehuse.




IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere