Usikkerhed om mail-regler for erhvervslivet

Organisationen ITEK frygter, at Datatilsynets forbud mod bibliotekernes ukrypterede e-mails også vil ramme erhvervslivet. Datatilsynet har ikke taget stilling til spørgsmålet, men hos it-advokaterne Bender von Haller Dragsted vurderer man, at der vil gælde samme regler.

Et forbud mod ukrypterede e-mails fra virksomheder til kunder vil være en snubletråd for dansk e-handel, mener ITEK - Dansk Industris branchefællesskab.

Organisationens indspark til debatten kommer efter, at bibliotekerne har fået forbud mod at ukrypterede mails til borgere om bøger, der er klar til afhentning.

- Man skal ikke sløse med sikkerheden. Men det er langt ude og næsten udtryk for hysteri, hvis virksomheder ikke må sende personoplysninger med e-mail. Viser det sig at være tilfældet, må lovgivningen ændres, siger formand for ITEK, Tom Togsværd, til Jyllands-Posten.

Samme holdning gav organisationen Dansk Handel og Service udtrykt for til Computerworld i sidste uge, efter at Datatilsynet havde sagt stop for ukrypterede e-mails fra bibliotekerne til lånerne.

Datatilsynet har imidlertid endnu ikke taget stilling til en sag på det private område. Ifølge Datatilsynets direktør Janni Christoffersen er det derfor for tidligt at sige, hvilken konklusion tilsynet vil nå frem til.

Særlig bekendtgørelse

Ifølge advokatfuldmægtig Birgitte Toxværd hos it-advokaterne Bender von Haller Dragsted gælder der en særlig bekendtgørelse om det offentliges behandling af persondata.

Der er endnu ikke tilsvarende regler for private virksomheder, men Birgitte Toxværd forventer, at der ikke vil være den store forskel.

- Når Bender von Haller Dragsted rådgiver private virksomheder, lægger vi til grund, at de samme regler gælder. Det er vores klare forventning ud fra Datatilsynets hidtidige tilkendegivelser, at Datatilsynet og domstolene vil mene, at bekendtgørelsen er udtryk for god databehandlingsskik, som både private og offentlige skal efterleve, siger Birgitte Toxværd til Computerworld.

Hun tilføjer, at det er en interessant udmelding, når Datatilsynet giver udtryk for, at der kan være forskel i vurderingen af private virksomheder og offentlige myndigheder.

- Hvis det er tilfældet, er det på høje tid at få klare regler på området. Justitsministeren kunne jo udstede en bekendtgørelse med regler for sikkerhedsniveauet ved virksomheders persondatabehandling, siger Birgitte Toxværd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere