Dubai lokker it-folk med nul-skat

I Dubai vil man gerne ride med på outsourcingbølgen og lokker med nulskat til virksomheder og ansatte. Det sker, fordi rige Dubai ikke kan konkurrere på lønne.

Bystaten Dubai vil gerne have en bid af den outsourcingkage, som især Indien og Kina har fået del i. Det skriver Cnet.

Men da man ikke kan konkurrere på masser af billig arbejdskraft, forsøger landet i stedet at sælge sig som et paradis for it-selskabernes mest betroede medarbejdere.

De har måske ikke lyst til at bo i indiske byer som Bangalore og Mumbai, mener man i organisationen Dubai Outsource Zone (DOZ).

Her har man en række bud på, hvorfor Dubai kunne være et godt alternativ, både for luksushungrende medarbejdere og for selskaberne selv – også selv om prisen for en medarbejder er omkring 30 procent højere end i Indien og Kina.

Dels eksisterer hverken selskabsskat, moms eller personlig skat i Dubai, og bureaukratiet er minimalt.

Dels bliver fremmedarbejdere fluks sat på byporten, hvis de mister jobbet, og det er fremmende for loyaliteten, mener man i DOZ.

I Dubai håber man blandt andet, at telemedicin, hvor læger tilser patienter via nettet, kan blive en niche for byen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere