Millionby får bredbånd via elnettet

To millioner husstande og virksomheder i Dallas-Fort Worth-området vil fra næste år blive tilbudt bredbånd med telefoni og video via elkablerne.

Byområdet Dallas-Fort Worth i den amerikanske delstat Texas kan blive den hidtil største udrulning af bredbånd via elnettet i verden.

Det lokale elselskab TXU Electric Delivery er gået sammen med Current Communications Group, der er et af de få tilbageværende firmaer, der har holdt fast i udviklingen af teknologien.

I 2006 vil de to selskaber opgradere elnettet i området til et såkaldt Smart Grid.

Det vil sige et elnet med mulighed for dataoverførsel.

For elselskabet giver det en række umiddelbare fordele i kraft af bedre overvågning af nettet og kundernes elmålere.

Det vil kunne give besparelser ved hurtigere at kunne reagere på overbelastning og andre faktorer, der kan føre til strømafbrydelser.

Teknologien betyder imidlertid også, at de omkring to millioner husstande og virksomheder i området vil kunne benytte elnettet til at få adgang til internettet.

Det vil ske ved hjælp af et modem, der blot skal sluttes til en stikkontakt.

Der bliver tale om et netværk, der understøtter "triple play", det vil sige både internetadgang, telefoni og video.

Det kan gøre produktet tillokkende på et amerikansk marked, der har forholdsvis høje priser på hurtige internetforbindelser, telefoni uden for lokalområdet samt digitalt kabeltv.

Internet via elnettet er flere gange kuldsejlet i pilotforsøg på grund af tekniske problemer.

I Danmark har elselskabet Energi Randers tilbudt kunderne internetadgang via elkablerne gennem et pilotforsøg. Selskabet har dog nu besluttet at etablere et fibernetværk i området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere