Netbutikker undgår betalingskaos efter nytår

Kun 15 webhoteller er blevet godkendt af PBS til at modtage kreditkort. PBS giver derfor webhotellerne længere frist for at undgå kaos i de danske netbutikker efter nytår.

Alle danske online-butikker vil kunne modtage betaling med Dankort, Visa- og Mastercard samt betalingskortet JCP efter nytår, selvom de ikke benytter en godkendt betalingsgateway.

Det oplyser PBS på baggrund af en forespørgsel fra Computerworld.

- PBS vil ikke tage stikket ud den 1. januar for nogen, fastslår produktchef Kåre Ragnarsson fra PBS.

De danske betalingsgateways har ellers fået en formel frist til 1. januar til at opnå godkendelse af sikkerheden i deres systemer.

Men Kåre Ragnarsson oplyser, at man i praksis vil afvente 15. januar og derefter se nærmere på, hvem der endnu benytter en betalingsgateway uden godkendelse.

Dem vil man så opsøge og få en afklaring med hensyn til, om betalingsgatewayen er på vej til at blive godkendt, eller hvordan online-butikken eventuelt kan flyttes over på en godkendt betalingsgateway.

- Vi har en fælles interesse i at køre et sikkert betalingssystem, der også bliver benyttet, siger Kåre Ragnarsson.

15 webhoteller har foreløbig sikret sig godkendelse eller er på vej til at blive det, mens endnu omkring 75 webhoteller ikke har fået tingene på plads.

En godkendelse løber op i 100.000 kroner eller mere, og det er ventet, at mange af de mindre webhoteller ikke selv vil forsøge at opnå godkendelsen.

De vil enten indgå aftale med en større leverandør eller indstille den del af forretningen.

Hvor stor en del af online-forretningerne, der så sidder med en ikke godkendt leverandør, kan PBS ikke oplyse.

- Men vender man det om, er der nok ikke mange, der mangler, siger Kåre Ragnarsson.

Relaterede link

Godkendte webhoteller hos PBS




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere