Novell gør Suse Linux mere multimedie-venlig

Novell forsøger at gøre den næste desktop-version af Suse Linux mere multimedie-venlig ved blandt andet at give direkte understøttelse af MP3-formatet og digitalkameraer.

Næste version af Novells Suse Linux får udvidet understøttelse af en række af de multimediefunktioner, der allerede kendes Apples og Microsofts styresystemer.

Linux kan som udgangspunkt ikke distribueres med mulighed for afspilning af MP3-filer på grund af den patenterede teknologi bag formatet.

Dette patent strider imod den licens, GPL, som Linux distribueres under.

Gratis på en lovlig måde

Novell har imidlertid anskaffet sig en licens til MP3-teknologien og vil derfor distribuere MP3-software direkte sammen med næste version af Suse. Det bliver dog under en anden licens end GPL.

- Nu har vi en lovlig måde at gøre det gratis, som stadig er open source, siger Nat Friedmann, chef for udviklingen af Novell desktop-version af Linux.

Den nye Suse får også software til lettere arbejde med musikafspillere og digitalkameraer.

Sidstnævnte med programmet F-Spot som kan downloade og katalogisere billeder direkte fra digitalkameraer, sådan som det kendes fra andre desktop-platforme.

Suse Linux vil også få den nye grafikmotor XGL, som giver mulighed for nye grafiske funktioner i brugergrænsefladen.

Novell ventes inden for kort tid at frigive den kode, selskabet har udviklet til XGL.

Suse Linux Desktop version 10 ventes klar senere i år samtidig med den næste serverversion af Suse Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere