Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Skraldemænd: ERP-system fungerer stadig ikke

Tema: Det var problemer med implementeringen af et nyt ERP-system, der i sidste uge førte til, at skraldemændene i det københavnske renovationsfirma R98 nedlagde arbejdet. Problemerne fortsætter, men arbejdet er genoptaget.

Fejlene i de københavnske skraldemænds kørebøger efter implementeringen af et nyt ERP-system fortsætter, selv om skraldemændene nu har genoptaget arbejdet efter tre dages strejke i sidste uge.

De københavnske skraldemænd i R98 håndterer affald fra 500.000 borgere i København.

Ifølge fællestillidsmand Palle Nissen skyldes det alene hensynet til borgerne, at arbejdet er genoptaget - og ikke at problemerne er løst.

Fejl og mangler

Palle Nissen fortæller, at selskabets nye ERP-system fortsat skaber fejl i de kørebøger, som skraldemændene benytter på deres ruter.

- Og når vi gør opmærksom på fejlene, bliver de ikke rettet. Eller også får vi nye kørebøger med andre fejl og mangler, siger Palle Nissen.

Også for andre faggrupper end skraldemændene har implementeringen af det nye ERP-system medført problemer.

Det har fået de faglige klubber for de ansatte i R98 til i tirsdagens udgaver af gratisaviserne Urban og MetroXpress at indrykke annoncer, hvor de gør opmærksom på deres utilfredshed.

Erkender problemer

Renovationsselskabet R98's økonomi- og datachef Uffe Just Pedersen erkender, at indkøringen af det nye ERP-system ikke er gået gnidningsfrit.

- Vores leverandører har løbende rettet fejl i systemet, men jeg vil tillade mig at betegne det som almindelige problemer i forbindelse med implementeringen af et nyt it-system, siger Uffe Just Pedersen.

R98's nye ERP-system blev taget i brug i begyndelsen af december sidste år og er leveret af den svenskejede ERP-leverandør IBS Danmark med IBM som rådgiver.

Systemet skal holde styr på R98's økonomi og eksempelvis værkstedshistorikken for selskabets lastbiler.

Nyt værktøj til ruteplanlægning

ERP-løsningen skal endvidere spille sammen med en it-løsning fra den danske virksomhed Transvision, der udvikler it-værktøjer til ruteplanlægning.

Transvision-løsning implementeres i øjeblikket og skal benyttes til at planlægge skraldemændenes ruter.

- Skraldemændene kører i øjeblikket med de gamle kørebøger og har samtidig fået opdateringer fra det nye system. Det har medført nogle problemer med fejl i oplysningerne, siger Uffe Just Pedersen.

Han medgiver, at henvendelser om fejlene ikke er blevet rettet så hurtigt som tidligere.

Det skyldes ifølge Uffe Just Pedersen, at sagsbehandlingen er gået langsommere end normalt på grund af blandt andet indkøringsproblemer.

- Selv om vi har kaldt vikarer ind, har vi ikke kunnet følge med antallet af henvendelser, siger Uffe Just Pedersen.

Langsom tilpasning

Fællestillidsmand Palle Nissen mener, at langsommeligheden skyldes, at R98 ikke har fokus nok på problemerne.

- Vi håber, at vores strejke har fået ledelsen til at få øje på, at der skal mere fokus på at få løst de her problemer nu, siger Palle Nissen.

- Vi har haft bøvl i tre måneder, og det er noget, der berører alle medarbejderne og ikke bare skraldemændene, siger han.

Palle Nissen mener, at tilpasningen af den nye ERP-løsning til medarbejdernes hverdag og arbejdsopgaver går for langsomt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere