Microsoft vil udnytte software-succes til web-succes

Microsoft vil forsøge at udnytte det enorme publikum, der bruger selskabets software, til at skabe en tilsvarende guldgrube på internettet.

Microsoft gør klar til at køre de store kanoner i stilling til at erobre den godbid, der flere gange har luret i horisonten, men som aldrig for alvor er blevet indfanget, nemlig at tjene penge på internettet.

Konkrete tjenester og e-butikker har haft succes, men flere har brændt fingrene på portal-satsninger og andre forsøg på at sætte indtjeningen i system.

Googles succes med selskabets reklamesystem har imidlertid vist, at der er penge at hente, og at publikummet er stort.

Live skal bygge broerne

Microsoft, der også har en betragtelig internetforretning, vil forståeligt nok undgå, at konkurrenterne optager alle pladserne i det tog, softwaregiganten forudser er ved at fløjte til afgang.

Derfor satser Microsoft nu stort, men indtil videre i forholdsvis stilhed, på selskabets kommende Live-tjenester.

Windows Live skal bygge broerne mellem Microsofts dominans inden for styresystemer til private pc'er, selskabets over 230 millioner brugere af MSN Messenger og Hotmail og til de firmaer, der gerne vil nå ud til dette publikum.

I forbindelse med Microsofts Tech Ed-konference har Microsoft opstillet en række af de brikker, der tilsammen skal udgøre det samlede Live-billede.

Det gælder først og fremmest Windows Live, som skal være den direkte forbindelse mellem Windows og Microsofts internettjenester.

Samtidig skal platformen gøres så udviklervenlig, som Microsoft vil tillade det, for at tiltrække udviklere, der vil skabe nye produkter for at komme i kontakt med Microsofts publikum.

- Windows Live fungerer som en platform, der gør din virksomhed i stand til at etablere et forhold til forbrugerne, sagde Microsofts chef for Windows Live, George Moore, i sin tale på Tech Ed ifølge nyhedstjenesten CNET.

MSN Hotmail og Messenger

Hjørnestenene i Windows Live bliver dels MSN's Hotmail og Messenger-tjenester og dels Microsofts nye MSN-søgemaskine.

En anden hjørnesten vil blive Office og Dynamics-produkterne, som vil få deres egne Live-tjenester, men med tiden også forbindelse til Windows Live ifølge Microsofts vision.

Den vigtigste hjørnesten bliver imidlertid det store antal brugere, som Microsoft forventer at få fanget ind gennem Windows Live.

Googles succes hænger især sammen med selskabets populære søgemaskine, der besøges af millioner af internetbrugere.

Microsofts model bliver imidlertid formentligt en mellemting mellem Googles løsrevne og alligevel forbundne web-produkter og Yahoos klassiske portal.

Det er imidlertid afgørende for Microsoft, at selskabet kan samle interesse omkring opbygningen af interessante såkaldte Web 2.0-applikationer til Windows Live, som igen skal øge værdien for Microsoft og selskabets partnere i kraft af de internetbrugere, der kan nås gennem platformen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere