Øget vækst skaber rift om konsulenterne

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat vækst. Og mens opgaver tikker ind, må selskaberne på jagt efter flere ressourcer.

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat så stor vækst, at selskaberne har meget stor efterspørgsel på nye kræfter, der skal være med til at løfte opgaverne i den kommende tid.

48 milliarder kroner omsatte selskaberne ifølge Danmarks Statistik for i 2005, og IDC forventer vækst over de næste fem år.

En række leverandører på det danske marked – IBM, CSC, KMD, Accenture, Siemens Business Service, Netcompany, Ementor og 7N – kan bekræfte, at der er gang i kedlerne.

Ordrer langt ind i 2007

It-konsulenthuset Netcom­pany har allerede ordrer langt ind i 2007, og selskabet selskabet, der i marts måned ansatte medarbejder nummer 100, sigter efter at hyre 50 nye medarbejdere inden nytår.

I den seneste udgave af Computerworld kunne også den administrerende direktør i EDB Gruppen, Bjarne Aarup, berette om udfordringer i at skaffe folk.

I øjeblikket er EDB Gruppen på jagt efter flere end 30 konsulenter og udviklere.

Samtidig kunne it-konsulenthuset Creuna i begyndelsen af maj berette om 2005 som et vækst-år – og forventninger om at øge antallet af konsulenter.

– Om et år til halvandet skal vi være 300 konsulenter og udviklere i Skandinavien, og dertil tror jeg ikke, vi når uden yderligere opkøb, sagde den danske direktør Thomas Vejlemand.

Udviklere, arkitekter, projektledere samt netværks- og SAP-kompetencer er blandt de kompetencer, som it-service-leverandørerne blandt andet er på jagt efter.

Ifølge IDC’s nordiske analysedirektør, Karsten Fog Ho-Lanng er det oplagt, at væksten på it-service-markedet vil gøre det sværere for leverandørerne at skaffe konsulenter.

Globalt leverance-apparat

– Men de store spillere på markedet har alle fået etableret en eller anden form for globalt leverance-apparat og kan trække på offshore kræfter. Og det gør, at jeg alligevel tror, at det kan lade sig gøre. Men vi må nok acceptere, at flere opgaver i stigende grad vil blive løst et andet sted i verden, vurderer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Blandt andre udviklings- og konsulenthuset Ementor trækker på ressourcer i Indien.

– Med offshore sourcing kan man supplere sin organisation med ressourcer. Det betyder, at man får en meget variabel arbejdsstyrke, selv om der er en begrænsning på ressourcerne på det danske marked. Og det er en meget central del af vores forretningsmodel lige nu, hvor markedet er så godt, forklarer administrerende direktør Carsten Dilling.

Han understreger dog, at det ikke er alle opgaver, som kan flyttes ud.

– Jeg vil stadig være den, som påstår, at omkring to tredjedele af arbejdet fortsat skal udføres med danske konsulentressourcer tæt ved kunden, siger direktøren, der siden nytår har forstærket konsulenthuset med omkring 20 medarbejdere.

Også IBM arbejder med globale ressourcer. Og direktøren for IBM Global Service, Sven Kolstrup, beskriver det som en sund udvikling for branchen, at der kommer en stigning i aktivitetsniveauet:

– Det kræver, at vi som arbejdsgivere bliver dygtigere til at holde på de medarbejdere, vi har. Det sker ved at udvikle dem. På den måde får vi samtidig dygtigere konsulenter i Danmark, siger Sven Kolstrup.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere