Storage-leverandørerne har kronede dage

Tema: Storage-leverandører som Hewlett-Packard og Sun Microsystems har stor fremgang i omsætningen. Og fremtiden tegner sig endda endnu lysere, spår eksperterne.

Med en fremgang på 19 procent er Sun Microsystems i øjeblikket den hurtigst voksende storage-leverandør, viser en ny kvatalsopgørelse fra IDC, der kortlægger verdensmarkedet for eksterne storage-systemer.

Men det er ikke en enlig svale, for det går rigtig godt for hele storage-branchen, og der er stadig plads til masser af vækst.

IDC-rapportens overordnede konklussion er således, at det i øjeblikket går fantastisk for storage-producenterne, og når man spørge både analytikere og branchens folk er udmeldingen at fremtiden tegner til at blive endnu bedre.

Det kan kun gå fremad

Rapporten viser, at det samlede storage-marked voksede med 8,5 procent i andet kvartal.

I kroner og øre udgører det en forretning på ikke mindre end knap 25 milliarder kroner.

Det gør markedet for lagerenheder til et af de hurtigst voksende i teknologisektoren.

Virksomhedernes behov for at gemme data bliver stadig større, og det kan tydeligt aflæses af IDC-rapporten.

De offentlige krav om digitalisering, har været en af de store gigabyte-slugere, og de har været kraftigt medvirkende til at givet storage-firmaerne kronede dage.

- Håndteringen af ustruktureret data er et kæmpe projekt for det offentlige, og det vil på kort sigt betyde, at der er behov for masser af store storage-løsninger, siger Kurt Bager, administrerende direktør i EMC.

- Der er i øjeblikket ingen tegn på, at branchen skal spænde livremmen ind. Tværtimod, siger han.

ILM bliver et guldæg

De nye offentlige krav har også været medvirkende til, at virksomheder er begyndt at sætte stor fokus på at styre de store datamængder - det såkaldte information lifecycle management – hvilket kræver nye typer lagerenheder og software i fremtiden.

- Vi vil se et boom i storagebranchen, når tanken om ILM for alvor bider sig fast hos virksomheder verden over, siger Kurt Bager.

- Der vil komme nye intelligente medier og masser af følgeprodukter som software og support. ILM bliver et helt ny forretningsområde med et kæmpe forretningspotentiale, mener han.

Claus Egge, der er analytiker i IDC, med speciale i storage, er enig.

Han fortæller, at vi endnu ikke har set forkromede ILM-løsninger i Danmark, men at vi er godt på vej på områder som eksempelvis e-mail-arkivering, hvilket tyder på, at danskerne er villige til at tage ILM til sig.

- ILM skal modnes og der er lang vej endnu, men ILM bliver stort, konstaterer Claus Egge.

Sun vokser hurtigst

Med en markedsandel på 20 procent har EMC beholdt førstepladsen på storage-markedet, men kurrenterne er rykket betydeligt tættere på og Hewlett-Packard ligger, med en andel på 19.3 procent, godt til i kampen om førerpositionen.

I IDC-rapporten fremgår det også, at IBM, trods en tilbagegeng på mere end 10 procent, stadig ligger på trediepladsen.

Virksomhederne Hitachi Data Systems, Dell, og Sun Microsystems endte kvartalet med markedsandele på henholdsvis 8, 7,8 og 7,1 procent.

Af de store storage-producenter havde Sun den største fremgang med 19 procent.

I en IDC-rapport, der udkom tidligere på året var Sun Microsystems ligeledes en af højdespringerne, da de vippede Dell ned fra sejrspodiet og overtog tredie pladsen på verdensmarkedet for servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere