Spammere tilbyder hjælp med aktiekursen

Aktiespammere tilbyder firmaer hjælp til at forbedre aktiekursen ved at manipulere markedet og udsende falske positive historier om de udvalgte firmaer.

De kriminelle grupper bag aktiespam forsøger angiveligt at presse citronen yderligere ved at tilbyde firmaer hjælp til at puste aktiekursen op. Det rapporterer antivirusfirmaet Sophos.

Aktiespam foregår ved, at bagmændene køber et større antal aktier af den type, der som regel handles uden for de store børser og til meget lave kurser, også kaldet "penny stocks".

Derefter udsender spammerne et stort antal spammails, der er udformet som et varmt aktietip eller falske gode nyheder om firmaet i håb om, at især private småinvestorer bider på og køber de tippede aktier.

Værdi stiger

Det får aktiens værdi til at stige, hvorefter spammerne sælger deres aktier med en gevinst, mens de fleste småinvestorer i stedet taber deres investering på grund af det efterfølgende kursfald.

En konkret e-mail, som Sophos har opfanget, tilbyder nu angiveligt firmaer hjælp med at hæve aktiekursen ved at udsende falske tips om netop deres virksomhed. Spammerne tilbyder at hæve kursen med helt op til 250 procent.

- Ikke nok med at disse forbrydere pumper deres egne aktier ved at manipulere med markedet. Nu er de også frække nok til at forsøge at få betaling fra de firmaer, der er involveret i svindlen, siger chefkonsulent Graham Cluley fra Sophos ifølge en pressemeddelelse.

Skulle et firma bide på, er der naturligvis tale om et lovbrud, ligesom det er tvivlsomt, hvor meget virksomheden ville kunne stole på de kriminelle bagmænd.

Ifølge Sophos udgør aktiespam nu omkring 15 procent af alle spammails mod under én procent i januar 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere