Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Digginet reddet i 11. time af bank-garanti

En amerikansk bankgaranti i hånden på en advokat har i sidste øjeblik reddet kriseramte Digginet fra konkurs. Selskabet har fået til mandag til at udbetale manglende løn til en hel stribe tidligere medarbejdere.

Det kriseramte netværks-selskab Digginet har i sidste øjeblik reddet sig nogle ekstra dage i den truende konkurssag, som en hel stribe vrede fagforbund har anlagt mod selskabet.

Det skete tirsdag formiddag i Skifteretten, hvor ikke mindre end fem fagforbund var mødt op for at få erklæret Digginet konkurs, fordi selskabet skylder fagforbundenes medlemmer betydelige summer i manglende løn-udbetalinger.

Konkursen blev dog ifølge Computerworlds oplysninger afværget i sidste øjeblik, da advokaten for Digginets påståede nye ejer, udlandsdanskeren Jan Pathuel, stillede i retten med en bankgaranti på tre millioner euro eller 22,8 millioner kroner.

Seks dage til at udbetale løn

Det betød, at Skifteretten nu har udsat sagen til mandag 25. september, hvilket betyder, at Digginet har endnu seks dage til at udbetale løn til de tidligere medarbejdere.

- Vi protesterede mod udsættelsen, for vi har hørt sangen om de mange penge fra Amerika mange gange tidligere. Nu afhænger det hele af, om bankgarantien bliver clearet inden mandag, siger Tanja B. Kruse, advokatfuldmægtig i fagforbundet Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

De andre fagforbund tilstede i Skifteretten var ifølge Computerworlds oplysninger Dansk Metal, Business Danmark og Prosa, der alle har medlemmer, som har løn til gode i Digginet.

Hos Dansk Metal og Business Danmark drejer det sig om tre medlemmer og et par lærlinge, mens Prosa og Sammenslutningen af Frie Funktionærer hver har et enkelt medlem, der har løn til gode.

Det var Sammenslutningen af Frie Funktionærer, der begærede DiggiNet konkurs for et par uger siden.

Digginet røg ud i alvorlige økonmiske problemer i begyndelsen af august, hvilket dengang fik selskabets telefonileverandør til at lukke for al telefoni hos Digginets telefonkunder, ligesom selskabets kunderservice lukkede.

Udsat igen og igen

Midt i den økonomiske krise trådte Jan Pathuel og Jimi Danielsen til. Dengang bedyrede de begge til Computerworld, at alt ville være på skinner i løbet af et par dage.

Siden er datoen gradvist blevet flyttet til først 4. september, så 14. september og nu 25. september, der ifølge selskabets hjemmeside bliver dagen, hvor kunderservice åbner igen.

Digginets administrerende direktør, Jimi Danielsen, har tidligere sagt til Computerworld, at selskabet ville udbetale løn 14. september, hvor det ville have "likvide beholdninger".

14. september skulle også have været dagen, hvor den amerikanske fond med Jan Pathuel i spidsen formelt skulle overtage Digginet. Der er dog endnu ikke blevet registreret noget ejerskifte i de centrale danske registre over virksomheder.

Samtidig med at Jan Pathuel har stillet en bankgaranti på tre millioner euro er han blevet begæret personlig konkurs af investeringsbanken Finansbanken, der ejes af Sparekassen Lolland.

Banken har også begæret holdingsselskabet Nilex Holding konkurs, der har Jan Pathuel som administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere