Dansk it-selskab solgt for 112 millioner kontant

AudioAsics, der blev stiftet i 2003, er blevet solgt til den amerikanske koncern Analog Devices Incorporated (ADI) for 112 millioner kroner kontant. Yderligere 47 millioner lurer i kulissen.

Roskilde-virksomheden AudioAsics, der blev stiftet i juli 2003, er netop blevet solgt for 112 millioner kroner kontant til den amerikanske milliard-koncern Analog Devices Incorporated (ADI).

- Vi er havnet det helt rigtige sted. ADI er en af stjernerne, hvis ikke stjernen, på området digital signalbehandling, fastslår Michael Deruginsky, administrerende direktør, AudioAsics.

ADI har datterselskaber over hele verden og også et i Danmark i Novi Forskerpark i Aalborg.

ADI køber AudioAsics af stifterne, som er administrerende direktør Michael Deruginsky, udviklingschef Claus E. Fürst, Ph.d. Igor Mucha, Ph.d. Mohammad Shajaan og Henrik Thomsen, samt et investorkonsortium bestående af Vækstfonden, Seed Capital Denmark og investor Henrik Hvidtfeldt, der alle har været med siden selskabet blev stiftet.

En nørdet blanding

AudioAsics har i dag 17 ansatte, der er en blanding af nørdede specialister og folk med fokus på kundekontakt og økonomi.

Lige præcis den kombination, mener direktøren, er en væsentlig grund til, at virksomheden på bare tre år er sprunget fra iværksætterfasen til et internationalt gennembrud.

Et gennembrud, der betyder, at en af verdens største på området digital signalbehandling er parat til at betale langt over 100 millioner kroner for selskabet og dets intellektuelle kapital.

Udover de 112 millioner kroner kontant lurer yderligere 47 millioner, hvis AudioAsics lever op til forskellige fremtidige krav.

- For at udløse betalingen af de 47 millioner kroner skal vi leve op til nogle tekniske og salgsmæssige milestones, siger Michael Deruginsky.

Han ønsker ikke at sige mere om den del af kontrakten.

[b]Nogle bliver millionærer[b]
Salget gør nogle af AudioAsics 17 medarbejdere til millionærer.

- Men iingen af os kan trække sig tilbage og spille golf resten af livet, hvis vi skulle have haft lyst til det, lyder det dog fra Michael Deruginsky.

Stort set alle de ansatte havde warrants, det vil sige mulighed for at købe aktier til en forud bestemt kurs, og det betyder, at også de, der ikke ligefrem bliver millionærer, nyder godt af salget rent økonomisk.

AudioAsics bliver en hjørnesten i ADI's udvikling af low power audio-løsninger.

AudioAsics har udviklet en serie små og støjsvage forforstærkere, der er specielt udviklet til at passe ind i de miniaturemikrofoner, som skal bruges i den næste generation af mobiltelefoner.

- Derudover sidder der i dag mikrofoner i alt fra MP3-afspillere, camcorders, headsets og digitale kameraer, siger Michael Deruginsky.

Helt konkret betyder ADI's overtagelse af AudioAsics ifølge Deruginsky, at både hovedkvarteret i Roskilde og afdelingen i Slovakiet bliver styrket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere