Antallet af internet-transaktioner eksploderer

European IT Forum: It-chefer og deres organisationer får travlt med bare at holde virksomhedens it kørende i de kommende år. Samtidig stiger kravet til teknologiunderstøttelsen af udviklingsarbejdet med nye produkter og processer.

PARIS: Virksomhedernes anvendelse af informationsteknologi kommer for alvor under pres i de kommende år.

I løbet af de næste ti år vil antallet af årlige transaktioner på internettet stige fra 24 milliarder i 2005 til 800 milliarder i 2015 – og det er alene e-handel og lignende økonomiske transaktioner, mens email, instant messaging, podcast og video ikke er regnet med.

Det fortalte analysehuset IDCs Chief Research Officer John Gantz i går på 2006-udgaven af konferencen European IT Forum, der i disse dage samler topchefer fra europæiske virksomheder i Paris til diskussioner under overskriften ”Innovation: A Strategy for Growth in a Shrinking World”.

- Udviklingen viser den nye afhængighed af virksomhedens netværk og internettet. For it-direktøren er udfordringen nu ikke bare at holde netværket kørende døgnet rundt året rundt, det skal også kører optimalt samtidig med, at kravene til storage og søgning honoreres.

- For den administrerende direktør er den største udfordring, at alle virksomhedens interessenter nu kommunikerer med hinanden. Den eksplosive udvikling af blogs er et godt eksempel, sagde John Gantz.

Det europæiske lokomotiv

Europa har ifølge IDC nu damp under de fleste kedler. Både de britiske, tyske og franske økonomier, der tilsammen står for mere den halvdelen af den europæiske økonomi og 60 procent af it-investeringerne i Vesteuropa, voksede mere end forventet i årets to første kvartaler.

Eneste kedel der ikke rigtig er damp på, er Italien.

Derfor venter IDC, at it-investeringerne i Europa vokser med 5,9 procent i år og ligger på samme niveau i 2007 – det er vækst, der er næsten tre gange højere end den generelle økonomiske vækst i Europa.

Det forklarer IDCs analytikere blandt andet med, at virksomhederne har brug for teknologien til at følge med den voksende konkurrence.

IDCs stifter og ejer Patrick J. McGovern, der også er ejer af IDG, som udgiver Computerworld, fortalte de europæiske topchefer, at Europa nu kun er få procent bag USA, når det gælder it-investeringer.

Ud af et samlet globalt marked på 940 milliarder euro i 2006, står USA bag 38 procent, Europa 34 procent og Asien 19 procent. Ser man derimod på det samle telekom-marked på 970 milliarder euro, så står Europa bag 31 procent af investeringerne, USA 28 procent og Asien 26 procent.

Pres på virksomhederne

Men samtidig med, at it-organisationerne i europæiske virksomheder skal håndtere den øgede vækst, så skal de understøtte øget produkt- og procesudvikling. For danske virksomheder presses ligesom resten af Europas virksomheder i disse år.

- For ti år siden kunne vi tillade os, at mene, at udviklingsøkonomier som Kina, Indien Rusland og Brasilien godt nok havde høje vækstrater, men slet ikke en økonomi, der var i stand til at true os. Nu er den gennemsnitlige vækst i disse lade på over fem procent, mens USA, EU og Japan lige knapt kan klare to, siger John Gantz.

- Men det virkeligt alarmerende ligger i demografien. Aldersgruppen mellem 15 og 29 år er den mest kreative, og det er der, innovationen skal komme fra. Og allerede i dag udgør de 27 procent af befolkningen i udviklingsøkonomierne men kun 18 procent i det, som vi kalder den rige verden, sige han.

Derfor er det nødvendigt at arbejde mere målrettet og fokuseret med innovation i Europa og udnytte teknologien til at effektivisere og optimere udviklingsarbejdet. Og indikatorerne for it-investeringer i Europa peger også alle opad lige nu.

IDC venter, at hardwaremarkedet vokser med 6,6 procent i 2006 og 9,3 procent i 2007 med størst vækst i Sydeuropa.

Software vil vokse med 6,9 procent både i år og næste år med største vækst i Storbritannien, Irland, Norden, Spanien og Portugal.

Endelig venter IDC, at markedet for it-service vil vokse med fem procent i år og 5,2 procent næste år. Her vil væksten være størst i Spanien, Portugal, Irland, Storbritannien og Holland.

Læs mere om innovationsdagsordenen på IDCs IT Forum i den trykte Computerworld på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere