Juridisk direktør forlader HP efter skandale

HP's juridiske direktør Ann Baskins har frivilligt valgt at forlade sin post, efter det er kommet frem, at hun deltog i møder, hvor de tvivlsomme efterforskningsmetoder blev diskuteret.

It-giganten Hewlett-Packards juridiske direktør Ann Baskins trådte torsdag tilbage og indleverede sin opsigelse i kølvandet på den skandale omkring efterforskningen af et åbenmundet bestyrelsesmedlem, der har ramt koncernen.

Det er uklart, præcis hvilket kendskab Ann Baskins havde til anvendelsen af de efterforsknings-metoder, der nu kan vise sig at være ulovlige.

Efterforskerne udgav sig således for at være de involverede journalister og bestyrelsesmedlemmer over for deres teleselskaber for at få udleveret opkaldsoversigter.

Selvom metoden ikke er klokkeklart ulovlig, har HP siden officielt taget afstand fra den.

I en officiel meddelelse til det amerikanske børstilsyn skriver koncernen, at Ann Baskins deltog i møder med efterforskerne, hvor metoden blandt andet blev diskuteret.

Det er dog uvist, hvor dybt Ann Baskins var involveret i efterforskningen.

HP's administrerende direktør Mark Hurd takkede Ann Baskins for at træde tilbage for at tjene HP's interesser bedst muligt.

- Det var en svær beslutning for hende at træde tilbage, men ved at gøre det, har hun sat HP's interesser over sine egne, og det er prisværdigt, udtaler Mark Hurd ifølge en pressemeddelelse.

Ann Baskins er blandt de topchefer fra HP, der er indkaldt til en politisk høring omkring skandalen, der blandt andet skal være med til at vurdere lovligheden af de anvendte metoder.

HP oplyser, at selskabet har indgået en aftale med Ann Baskins om at betale for hendes udgifter i forbindelse med eventuelle retssager på grund af skandalen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

05. september 2018 | Læs mere


Automatisering og digitale assistenter - sådan kan du bruge fremtidens teknologi i dag

Hør om automatisering og digitale assistenter og lær hvordan du kan anvende de moderne teknologier til, at blive mere effektiv og skabe bedre brugeroplevelser.

13. september 2018 | Læs mere


Premium
Fyringer kan være på vej i kølvandet på KMD-outsourcing: "Vi vil sammen med IBM bruge resten af året på at se på medarbejdernes kompetencer"
Interview: KMD outsourcer 300 ansatte til IBM, men efter nytår er det antal efter alt at dømme reduceret til færre medarbejdere. Det bekræfter KMD over for Computerworld.
Computerworld
KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere
Ifølge Computerworlds oplysninger er KMD tæt på at outsource selskabets infrastruktur og driftsopgaver til IBM. Det betyder, at flere hundrede medarbejdere vil blive berørt af den flerårige aftale, som har en årlig værdi på omkring 500 millioner kroner.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Der er en risiko for, at vigtige it-medarbejdere vælger at forlade Region Hovedstaden, hvis et nyt stort outsourcing-projekt gennemføres.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.