Juridisk direktør forlader HP efter skandale

HP's juridiske direktør Ann Baskins har frivilligt valgt at forlade sin post, efter det er kommet frem, at hun deltog i møder, hvor de tvivlsomme efterforskningsmetoder blev diskuteret.

It-giganten Hewlett-Packards juridiske direktør Ann Baskins trådte torsdag tilbage og indleverede sin opsigelse i kølvandet på den skandale omkring efterforskningen af et åbenmundet bestyrelsesmedlem, der har ramt koncernen.

Det er uklart, præcis hvilket kendskab Ann Baskins havde til anvendelsen af de efterforsknings-metoder, der nu kan vise sig at være ulovlige.

Efterforskerne udgav sig således for at være de involverede journalister og bestyrelsesmedlemmer over for deres teleselskaber for at få udleveret opkaldsoversigter.

Selvom metoden ikke er klokkeklart ulovlig, har HP siden officielt taget afstand fra den.

I en officiel meddelelse til det amerikanske børstilsyn skriver koncernen, at Ann Baskins deltog i møder med efterforskerne, hvor metoden blandt andet blev diskuteret.

Det er dog uvist, hvor dybt Ann Baskins var involveret i efterforskningen.

HP's administrerende direktør Mark Hurd takkede Ann Baskins for at træde tilbage for at tjene HP's interesser bedst muligt.

- Det var en svær beslutning for hende at træde tilbage, men ved at gøre det, har hun sat HP's interesser over sine egne, og det er prisværdigt, udtaler Mark Hurd ifølge en pressemeddelelse.

Ann Baskins er blandt de topchefer fra HP, der er indkaldt til en politisk høring omkring skandalen, der blandt andet skal være med til at vurdere lovligheden af de anvendte metoder.

HP oplyser, at selskabet har indgået en aftale med Ann Baskins om at betale for hendes udgifter i forbindelse med eventuelle retssager på grund af skandalen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
NY 2018 it-survey: Hvad skaber arbejdsglæde for it-professionelle i Danmark?
IT-jobbank og Computerworld har i tæt samarbejde udarbejdet den seneste arbejdsglæderapport for it-professionelle i Danmark. Med mere end 3.000 respondenter får du og din virksomhed et unikt og fyldestgørende indblik i, hvad I skal fokusere på, når I skal rekruttere og ikke mindst fastholde jeres it-medarbejdere. Derudover viser rapporten overraskende, at mere end halvdelen af de adspurgte overvejer at skifte job i løbet af de de næste 24 måneder.