Juridisk direktør forlader HP efter skandale

HP's juridiske direktør Ann Baskins har frivilligt valgt at forlade sin post, efter det er kommet frem, at hun deltog i møder, hvor de tvivlsomme efterforskningsmetoder blev diskuteret.

It-giganten Hewlett-Packards juridiske direktør Ann Baskins trådte torsdag tilbage og indleverede sin opsigelse i kølvandet på den skandale omkring efterforskningen af et åbenmundet bestyrelsesmedlem, der har ramt koncernen.

Det er uklart, præcis hvilket kendskab Ann Baskins havde til anvendelsen af de efterforsknings-metoder, der nu kan vise sig at være ulovlige.

Efterforskerne udgav sig således for at være de involverede journalister og bestyrelsesmedlemmer over for deres teleselskaber for at få udleveret opkaldsoversigter.

Selvom metoden ikke er klokkeklart ulovlig, har HP siden officielt taget afstand fra den.

I en officiel meddelelse til det amerikanske børstilsyn skriver koncernen, at Ann Baskins deltog i møder med efterforskerne, hvor metoden blandt andet blev diskuteret.

Det er dog uvist, hvor dybt Ann Baskins var involveret i efterforskningen.

HP's administrerende direktør Mark Hurd takkede Ann Baskins for at træde tilbage for at tjene HP's interesser bedst muligt.

- Det var en svær beslutning for hende at træde tilbage, men ved at gøre det, har hun sat HP's interesser over sine egne, og det er prisværdigt, udtaler Mark Hurd ifølge en pressemeddelelse.

Ann Baskins er blandt de topchefer fra HP, der er indkaldt til en politisk høring omkring skandalen, der blandt andet skal være med til at vurdere lovligheden af de anvendte metoder.

HP oplyser, at selskabet har indgået en aftale med Ann Baskins om at betale for hendes udgifter i forbindelse med eventuelle retssager på grund af skandalen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Mere end 1.000 CPR-numre på danske universitetsstuderende lå offentligt tilgængeligt i mere end tre år
En fejlplacering af to filer har betydet at CPR-numre på mere end 1.000 studerende har ligget offentligt tilgængeligt på nettet i mere end tre år.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kan du eliminere alle IT-truslerne på egen hånd?
Det er krævende at håndtere de mangeartede IT-sikkerhedstrusler på egen hånd – og trusselbilledet udvikler sig hele tiden. Denne hvidbog stiller skarpt på mulighederne for at løse nogle opgaver internt og håndtere andre i samspil med en ekstern udbyder af Managed Security Services.