Domstol: Fildelingstjeneste blev skabt til pirater

Firmaet bag fildelingstjenesten Morpheus opbyggede en forretning omkring piratkopiering, lyder afgørelsen i den seneste sag mod en fildelingstjeneste.

Folkene bag fildelingstjenesten Morpheus var udmærket klar over, at de havde bygget en forretningsmodel op omkring brugernes udveksling af piratkopier. Det slog distriktsdomstolen i Los Angeles fast i en afgørelse onsdag, skriver Los Angeles Times.

Domstolens afgørelse er den første mod en større fildelingstjeneste, hvor der ikke er indgået forlig, efter den amerikanske højesteret sidste år afgjorde, at firmaerne bag fildelingstjenesterne kunne holdes ansvarlig for brugernes piratkopiering.

Firmaet bag Morpheus, StreamCast, nægtede imidlertid at indgå et forlig, men måtte altså alligevel indkassere et nederlag.

Blandt beviserne mod StreamCast var blandt andet e-mails sendt mellem selskabets chefer, hvoraf det fremgik, at målet var at komme på kant med loven og blive sagsøgt for at få skabt opmærksomhed, skriver Los Angeles Times.

StreamCast var således klar over, at forretningsmodellen for Morpheus var afhængig af, at brugerne benyttede tjenesten til udveksling af piratkopier, ligesom selskabet ikke gjorde noget for at stoppe piratkopieringen.

Selskabet fastholder dog dets uskyld trods dommerens afgørelse i sagen.

- StreamCast fastholder, at det ikke opmuntrede brugerne til at krænke ophavsretten og aldrig havde intentioner om at gøre det, siger en talsmand for StreamCast til Los Angeles Times.

Der er endnu ikke afsagt endelig dom over, hvor meget StreamCast vil skulle betale i erstatning for aktiviteterne på Morpheus.

Tidligere har Grokster og Sharman Networks indgået forlig på henholdsvis omkring 290 og 670 millioner kroner med musik- og filmindustrien.

StreamCast overvejer nu mulighederne for en appel, skriver Los Angeles Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Langt de fleste offentlige myndigheder halter bagefter med it-sikkerheden
Langt de fleste offentlige myndigheder er stadig ikke nået i mål med it-sikkerheden, viser en ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.