Domstol: Fildelingstjeneste blev skabt til pirater

Firmaet bag fildelingstjenesten Morpheus opbyggede en forretning omkring piratkopiering, lyder afgørelsen i den seneste sag mod en fildelingstjeneste.

Folkene bag fildelingstjenesten Morpheus var udmærket klar over, at de havde bygget en forretningsmodel op omkring brugernes udveksling af piratkopier. Det slog distriktsdomstolen i Los Angeles fast i en afgørelse onsdag, skriver Los Angeles Times.

Domstolens afgørelse er den første mod en større fildelingstjeneste, hvor der ikke er indgået forlig, efter den amerikanske højesteret sidste år afgjorde, at firmaerne bag fildelingstjenesterne kunne holdes ansvarlig for brugernes piratkopiering.

Firmaet bag Morpheus, StreamCast, nægtede imidlertid at indgå et forlig, men måtte altså alligevel indkassere et nederlag.

Blandt beviserne mod StreamCast var blandt andet e-mails sendt mellem selskabets chefer, hvoraf det fremgik, at målet var at komme på kant med loven og blive sagsøgt for at få skabt opmærksomhed, skriver Los Angeles Times.

StreamCast var således klar over, at forretningsmodellen for Morpheus var afhængig af, at brugerne benyttede tjenesten til udveksling af piratkopier, ligesom selskabet ikke gjorde noget for at stoppe piratkopieringen.

Selskabet fastholder dog dets uskyld trods dommerens afgørelse i sagen.

- StreamCast fastholder, at det ikke opmuntrede brugerne til at krænke ophavsretten og aldrig havde intentioner om at gøre det, siger en talsmand for StreamCast til Los Angeles Times.

Der er endnu ikke afsagt endelig dom over, hvor meget StreamCast vil skulle betale i erstatning for aktiviteterne på Morpheus.

Tidligere har Grokster og Sharman Networks indgået forlig på henholdsvis omkring 290 og 670 millioner kroner med musik- og filmindustrien.

StreamCast overvejer nu mulighederne for en appel, skriver Los Angeles Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

05. september 2018 | Læs mere


Automatisering og digitale assistenter - sådan kan du bruge fremtidens teknologi i dag

Hør om automatisering og digitale assistenter og lær hvordan du kan anvende de moderne teknologier til, at blive mere effektiv og skabe bedre brugeroplevelser.

13. september 2018 | Læs mere


Premium
Fyringer kan være på vej i kølvandet på KMD-outsourcing: "Vi vil sammen med IBM bruge resten af året på at se på medarbejdernes kompetencer"
Interview: KMD outsourcer 300 ansatte til IBM, men efter nytår er det antal efter alt at dømme reduceret til færre medarbejdere. Det bekræfter KMD over for Computerworld.
Computerworld
KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere
Ifølge Computerworlds oplysninger er KMD tæt på at outsource selskabets infrastruktur og driftsopgaver til IBM. Det betyder, at flere hundrede medarbejdere vil blive berørt af den flerårige aftale, som har en årlig værdi på omkring 500 millioner kroner.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Der er en risiko for, at vigtige it-medarbejdere vælger at forlade Region Hovedstaden, hvis et nyt stort outsourcing-projekt gennemføres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.