Domstol: Fildelingstjeneste blev skabt til pirater

Firmaet bag fildelingstjenesten Morpheus opbyggede en forretning omkring piratkopiering, lyder afgørelsen i den seneste sag mod en fildelingstjeneste.

Folkene bag fildelingstjenesten Morpheus var udmærket klar over, at de havde bygget en forretningsmodel op omkring brugernes udveksling af piratkopier. Det slog distriktsdomstolen i Los Angeles fast i en afgørelse onsdag, skriver Los Angeles Times.

Domstolens afgørelse er den første mod en større fildelingstjeneste, hvor der ikke er indgået forlig, efter den amerikanske højesteret sidste år afgjorde, at firmaerne bag fildelingstjenesterne kunne holdes ansvarlig for brugernes piratkopiering.

Firmaet bag Morpheus, StreamCast, nægtede imidlertid at indgå et forlig, men måtte altså alligevel indkassere et nederlag.

Blandt beviserne mod StreamCast var blandt andet e-mails sendt mellem selskabets chefer, hvoraf det fremgik, at målet var at komme på kant med loven og blive sagsøgt for at få skabt opmærksomhed, skriver Los Angeles Times.

StreamCast var således klar over, at forretningsmodellen for Morpheus var afhængig af, at brugerne benyttede tjenesten til udveksling af piratkopier, ligesom selskabet ikke gjorde noget for at stoppe piratkopieringen.

Selskabet fastholder dog dets uskyld trods dommerens afgørelse i sagen.

- StreamCast fastholder, at det ikke opmuntrede brugerne til at krænke ophavsretten og aldrig havde intentioner om at gøre det, siger en talsmand for StreamCast til Los Angeles Times.

Der er endnu ikke afsagt endelig dom over, hvor meget StreamCast vil skulle betale i erstatning for aktiviteterne på Morpheus.

Tidligere har Grokster og Sharman Networks indgået forlig på henholdsvis omkring 290 og 670 millioner kroner med musik- og filmindustrien.

StreamCast overvejer nu mulighederne for en appel, skriver Los Angeles Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.