Ny etik-chef til HP efter spion-skandale

I et forsøg på at få bugt med alle skandaler omkring ulovligheder og spionage, har HP ansat en ny etik-chef, der får titlen ethics and compliance officer.

HP har ansat Jon Hoak – tidligere juridisk rådgiver hos NCR, som etik-chef, Det betyder, at han bliver ansvarlig for, at HP følger både etiske regler og lovgivning.

Han kommer til at rapportere direkte til HP’s administrerende direktør og bestyrelsesformand, Mark Hurd.

Hurd var tidligere administerende direktør i netop NCR, inden han blev rekrutteret til HP i marts 2005.

Jon Hoak skal arbejde sammen med Bart Schwartz, der for nylig blev ansat som ekstern konsulent, for at gennmføre en uafhængig undersøgelse af HP’s forsøg på at lappe bestyrelseslækken.

Fem personer, herunder HP’s tidligere bestyrelseformand Patricia Dunn, den tidligere juridiske rådgiver, Kevin Hunsaker, og tre privatdetektiver står anklagede i sagen, ved en domstol i Santa Clara i Californien.

Ifølge anklagerne var det Dunn som godkendte og Hunsaker som havde ansvar for undersøgelsen af bestyrelsens læk til medierne.

Privatdetektiverne anklages blandt andet for at have benyttet sig af falske identiteter for at få adgang til telefonioplysninger, hvilket er ulovligt i Californien.

It-cheferne holder ved

En undersøgelse fra analysefirmaet Forrester viser nu, at HP-skandalen endnu ikke har påvirket it-chefernes vilje til at handle med selskabet.

En rundspørge til 231 it-chefer, hvoraf 44 svarede retur viste, at kun tre af it-cheferne angiver, at de overvejer en ekstra gang om de vil handle med HP.

Forresters analytiker Frank Gillett anbefaler, at sålænge Mark Hurd ikke tvinges til at stoppe, er der ingen anledning til at lade skandalen i bestyrelseslokalet påvirke forretningerne med HP.

- It-cheferne bør se det, der sker som en mulighed for HP til at øge åbenheden i kunderelationerne, siger Frank Gillett.

Som følge af skandalen findes derfor tiden tre ubesatte pladser i HP’s bestyrelse.

Foruden Patricia Dunn er der tale om ledige stole efter George Keyworth, som var den, der rent faktisk lækkede informationerne, samt Thomas Perkins, der stoppede i protest mod afskedigelsen af Keyworth.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere