Danskere køber finner ud af Tietoenator

Den danske ledelse i Tietoenator Government Services har købt finnerne ud med islandsk geyser-kapital i ryggen for 200 millioner kroner. Dermed er Sirius IT født. Firmaet overtager alle medarbejdere og aktiviter.

Den danske ledelse af Tietoenator Government Services har sammen med det islandske telefirma Siminn købt Tietoenators Governance Services aktiviteter i Norge Danmark og Sverige for 200 millioner kroner ved et såkaldt management buyout.

Alle 420 medarbejdere overføres sammen med alle aktiviteter til et nyt selvstændigt firma som får navnet Sirius IT.

- Vi har købt firmaet for 200 millioner kroner præcist. Derudover har vi opkøbt noget cash i Sverige, som vi i form af debitorer har overtaget, siger Carsten Boje Møller, der er Vice President i Sirius IT.

30 procent på ledelsens hænder

Den islandske investor Siminn ejer 70 procent mens leldelsen ejer resten. Herudover er der planlagt aktieprogrammer for ledende medarbejdere.

Carsten Boje Møller fortæller, at det har været magtpålæggende for Tietoenator, at der bliver taget godt hånd om kunder og medarbejdere.

Der er således ingen planer om nedskæringer eller fyringer efter overtagelsen, siger Carsten Boje Møller

- Derfor har selskabet været positivt indstillet overfor et management buyout, fordi man på den måde sikrede sig, at virksomheden ville blive ledet videre i mere eller mindre uforandret stand, fortæller Carsten Boje Møller.

Fortsætter forretningsstrategi

Sirius IT satser på at have få og store kunder.

Desuden fortsætter man key-customer strategien, hvor firmaet opbygger et partnerskab med kunden, hvor Sirius overtager drift, udvikling og vedligeholdelse af kundens it-systemer, fortæller Carsten Boje Møller.

- At vi nu har et selvstændigt firma baseret på nordiske kulturværdier med nærhed til kunder og medarbejdere betyder at medarbejderne i større grad har mulighed for at være med til at præge deres personlige karriere, deres hverdag og virksomhedens udvikling, siger Carsten Boje Møller.

Frasalget af Government-delen startede i hemmelighed i februar, hvor Tietoenator tog beslutningen om salg. Her var de ledende medarbejdere en del af processen med at gøre firmaet klar til salg. Det fortsatte til ultimo maj uden den rigtige køber.

Sagde ja til management buyout

Her spurgte den danske ledelse om lov til at foretage et buy-out.

Tietoenator sagde ja, og i løbet af en uge fandt ledelsen den islandske investor, hvis interesse matchede den danske ledelses, fordi det nationale islandske telefirma også har erfaring med offentlig it, fortæller Carsten Boje Møller.

Direktionen i Sirius IT består af Kim Winther Kim Winther Jensen, CEO, Carsten Boje Møller, og
Vice President og Michael Houghton-Larsen, der bliver administrerende direktør i Danmark.

Herudover bliver Jouko Kangas, administrerende direktør i Sverige mens Stein Bleivik bliver administrerende direktør i Norge. Herudover har Siminn en mand i bestyrelsen.

Nyt brevpapir fra november

Det nye virksomhed bliver effektueret den første november, hvor ledelsen får udleveret nøglerne til firmaet.

I øjeblikket pågår en periode, hvor der bliver lavet refusionsopgørelser.

Firmaets navn Sirius IT er valgt på grund af symbolikken.

Det er ikke den største stjerne på himlen, men det er den klareste, fordi den er tættest på, fortæller Carsten Boje Møller.

- Og så glædede vi os til et navn folk kan stave i Danmark, siger Carsten Boje Møller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere