Hvem er Danmarks digitale iværksætterstjerne?

Computerworld arrangerer i samarbejde med 5te, it-væksthuset på IT-Universitetet, en konkurrence om, hvem der er Danmarks mest lovende digitale iværksætter. Kom, vis og få et godt råd. Konkurrencen bliver afviklet live i Ørestaden 30. januar.

Chad Hurley og Steve Chen var godt et år om at forvandle deres digitale iværk­sætter­drøm YouTube til en indtægt på 10 milliarder kr. Det var, hvad Larry Page og Sergey Brin – to andre digitale iværksættere, hvis iværksættervirksomhed Google nu er 750 milliarder kr. værd – betalte for video-sitet YouTube så sent som i sidste uge.

Hvad dette illustrerer mere end noget andet er, at “digitaliseringen er det stærkeste innovationsværktøj” på dagens markedsplads. Citatet kommer ikke engang fra en iværksætter, men derimod den administrerende direktør for Københavns Kommune, Claus Juhl. Så vidt har erkendelsen om digitaliseringens potentiale bredt sig.

Men hvem har de stærkeste nye digitale ideer i Danmark? Hvem har fremtidens nye digitale koncepter og løsninger, de nye, frække forretningsmodeller, der digitaliserer konkurrenterne af banen? Hvem har potentialet til at blive Danmarks svar på Hurley & Chen?

For at finde et svar arrangerer Computerworld i samarbejde med 5te, it-væksthuset på IT-Universitet, en konkurrence om, hvem der er Danmarks digitale iværksætterstjerner.

Konkurrencen bærer navnet Edison-Prisen 2007 til ære for en iværksætter af Guds nåde fra en svunden, men ikke mindre spændende tid.

Thomas Alva Edison inkarnerer den fuldblodige iværksætterkultur. Adspurgt, om han ikke var træt af at forsøgene mislykkedes gang på gang, da endnu en tråd var brændt over i den lille glaskugle, som han havde en ambition om skulle lyse verden op, svarede han:

”Jeg har ikke fejlet. Tværtimod. Det er lykkedes mig at opfinde endnu en løsning, som ikke virker.”

Se, det er ægte betakultur, fra før begrebet blev opfundet. Og det er også den kultur, som driver tusinder af danskere til at eksperimentere og realisere deres digitale ambitioner i dagens Danmark.

Faktisk står vi med en hurtigt voksende underskov af spændende it-iværksættere, som ikke alene fortjener at blive set og anerkendt – ikke mindst af potentielle investorer – men som kan inspirere andre til at drømme om det, der ikke er endnu.

Edison-prisen bliver en scene for alle de digitale iværksættere, hvor de får ordet og den udelte opmærksomhed fra et dommerpanel, som består af kyndige erhvervsledere, succesfulde iværksættere og stærke investorer.

Dommerpanelet tæller blandt andre:

Jesper Kring – iværksatte Kring Technologies, der leverer it-løsninger til danske erhvervsliv ved at trække på et globalt netværk af it-specialister

Henrik Albertsen – administrerende direktør i venturefonden Nordic Venture Partners, der hvert år screener tusinder af nye it-virksomheder.

Tim Frank Andersen – serieiværksætter, medejer af Framfab, partner i Internet Ventures Scandinavia, som investerer i nye it-virksomheder.

Jørgen Bardenfleth – administrerende direktør for Microsoft Danmark og bestyrelsesformand for væksthuset 5te.

Caroline Søeborg Ahlefeldt – iværksætter af koncepthuset OEO, tidligere medstifter af it-huset Mousehouse og it-uddannelsen Space Invaders.

Dommerne vil i forbindelse med Edison-Prisen lægge vægt på tre hovedforhold:

Originalitet - Hvor nyt, interessant og lovende er forretningskonceptet eller produktet?

Kvalitet – Hvordan bliver ideen/konceptet eksekveret og hvordan bliver forretningsplanen grebet an?

Betydning - Hvor vidtrækkende eller perspektivrigt er ideen/konceptet?

De 10 bedst placerede deltagere vil få en evaluering fra dommerne på alle tre forhold, som dels belyser iværksætterprojektets potentiale, dels identificerer indsatsområder, der kan gøre det lettere at få succes. Selve konkurrencen bliver afviklet ved, at deltagerne melder sig til, indleverer en beskrivelse af projektet på to A4-sider og forbereder en præsentation af de tre kriterier for dommerpanelet.

Kriterierne for at deltage er, at virksomheden skal være stiftet inden for de seneste tre år, og at produktet eller konceptet skal være funderet i it. Desuden skal deltagerne have tilmeldt sig senest den 30. november, 2006.

– Konkurrencen er åben for alle. Det bliver en fest og en fejring af den entreprenante sjæl og en demonstration af, hvad det digitale iværksætter-Danmark har at byde på, siger Sam Steffensen, direktør for 5te, som i sig selv danner rammen om flere end 100 digitale iværksættere.
Formålet med Edison-prisen er at give en ny generation iværksættere en hånd, skabe rollemodeller og inspirationskilder, der profilerer såvel it som iværksætteri.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.