Mobil-browser med fokus på sociale netværk

Opera Software er klar med tredje version af Opera Mini til mobiltelefonen. Browseren byder blandt på nye funktioner, til de populære sociale netværkstjenester, bedre sikkerhed og RSS-feed.

Operas nye Mini 3.0 integreres med kameraet i mobiltelefonen, så man hurtigt og nemt kan uploade billeder fra sin telefon direkte til sociale netværkstjenester som Flickr og MySpace.

Mobilens kamera aktiveres automatisk, og efterfølgende kan man så tage et billede, der sendes af sted til tjenesten og bliver lagt på nettet.

Med den ny Mini-browser kan man nu også abonnere og modtage RSS-feeds, og den understøtter kryptering, så man sikkert kan tilgå sin bank eller handle på nettet.

- Vi glæder os meget til fotofunktionen som vi tror, at mange vil få glæde af at bruge, siger Tor Odland, der er kommunikationsdirektør i Opera Software, til Computerworld. Sikkerhed er også en markant forbedring.

En anden nyhed i version 3 er evnen til at klappe lange menuer og lister sammen, så man ikke behøver at scrolle gennem dem på telefonen.

To milliarder sider downloadet

For at gøre internet på mobilen til en bedre oplevelse, samarbejder Operas Mini-browser med med en server, der barberer den webside, man besøger, ned i en størrelse, så den passer til telefonens lille skærm. Nedjusteringen betyder samtidig, at siden hentes hurtigere.

Den fikse teknologi har gjort Opera Mini populær. Omkring otte millioner brugere har således været forbi Operas server for at downloade programmet til telefonen.

- Vi har beregnet, at der er vist to milliarder websider med Opera Mini, siger Tor Odland.

Telefon-browseren er designet til at fungere med alle Java-kompatible mobiler. Den nye version kan hentes fra tisrdag klokken 9.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere