I dag lanceres Vista med fest og farver

Windows Vista bliver i dag officielt frigivet til virksomheder på den formelle V-dag, der markeres med festligheder mange steder i verden. Den danske division venter dog med at fejre fødslen til januar.

Man skal som bekendt grueligt meget igennem, før det hele bliver godt, og det må man sige, at Microsofts nye styresystem har været.

Alle har en mening om styresystemet, der er blevet udsat flere gange, har modtaget trusler fra EU, oplevet piratkopier af det nye program og meget mere.

Nu er programmet så officielt klar til at blive distribueret – dog kun i den engelske version og til forhandlere.

Forhandlerne har haft mulighed for at downloade programmet i et stykke tid, men dagen i dag er sat som den officielle skæringsdato for programmet.

Fest til januar

Der er festligheder flere steder i verden, men i Danmark fejres styresystemets fødsel i denne omgang ikke med champagne og fyrværkeri.

- Vi venter med den store fest til januar, hvor Vista bliver tilgængelig på dansk og for alle, siger Sara Helweg-Larsen, der er pressechef i Microsoft.

Microsoft begrænser således festlighederne til at afholde et ledelsesseminar på Copenhagen Business School, hvor en række Microsoft-ping’er holder oplæg.

Her er der dog lagt op til PowerPoint og projektor fremfor pindemadder og flag.

Historiens hurtigste adaption

I følge de seneste tal fra analysehuset Ovum er der ellers grund til at fejre det nye operativsystem, for det spås til at blive en stor succes allerede det første år.

Analytikerne forventer nemlig, at Vista bliver det bedst sælgende styresystem nogensinde.

Over 15 procent af alle verdens pc-brugere forventes at benytte operativsystemet i løbet af det første år, hvilket vil være historiens hurtigste optagelse af et styresystem.

Til sammenligning skiftede mellem 12 og 14 procent til XP i samme tidsrum.

De vejledende priser på danske Windows Vista-opgraderinger i retail-pakker blev offentliggjort 20. november, og de kommer til at svinge mellem 1.099 kroner for den skrabede udgave til 2.999 kroner for den mest avancerede udgave.

Til sammenligning svinger priserne for XP fra 700 kroner til 1.000 kroner.

Ekspert: potentiale til at blive årets it-produkt
Computerworlds søsterside, PC World, har som det første danske medie installeret en næsten færdig dansk version af Vista, og her er begejstringen for det nye styresystem stor.

- Førstehåndsindtrykket af den danske version er meget positivt. Vista har potentiale til at blive årets it-produkt 2007, siger Jes Schyum, der er online-redaktør på PC World.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere