Mobilbrugere har ikke øget risiko for hjernekræft

De første danskere, der hoppede på mobildillen for 20 år siden, har ikke en øget risiko for at få kræft i hjernen, viser ny undersøgelse, hvor knap en halv million danske mobilabonnenter er blevet fulgt i op til 21 år.

Nul risiko.

Sådan lyder det fra Kræftens Bekæmpelse om, hvorvidt brug af mobiltelefonen giver øget risiko for kræft i hjernen.

Det sker på baggrund af en stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, hvor forskere har fulgt 420.095 danskere med et mobilabonnement og undersøgt, om de har en øget risiko for kræft sammenlignet med den øvrige befolkning.

Forskerne har især fokuseret på kræft i hjernen, men de har også set på forekomsten af andre kræftsygdomme, og konklusionen er klar.

Mobilabonnenter har ikke en højere forekomst af kræft sammenlignet med danskerne generelt.

Det gælder også de mobilbrugere, der har haft et mobilabonnement i mere end 10 år.

- Faktisk så vi, at de danskere, der havde haft et mobilabonnement i mere end 10 år, havde lidt færre hjernetumorer, end man skulle forvente. Når det er sagt, skal det nævnes, at disse langtidsbrugere kun udgjorde cirka 10 procent af deltagerne i undersøgelsen, og resultatet er derfor behæftet med en vis usikkerhed, siger Joachim Schüz, der har stået i spidsen for undersøgelsen

Måske alligevel
Undersøgelsen kommer ikke ind på, hvorvidtlangtidsbrugerne af mobiltelefoner vil opleve en øget kræftrisiko senere i livet.

- Men da vi ikke ser nogen tendens til en øget sygdomsrisiko, så forventer jeg ikke, at sygdomsbilledet på længere sigt pludselig skulle vende og give brugerne en højere risiko for eksempelvis kræft i hjernen, siger Joachim Schüz.

På trods af undersøgelsens klare budskab maner Joachim Schüz til forsigtighed.

Undersøgelsen har også sine naturlige begrænsninger og bør derfor ikke overfortolkes.

For eksempel ved forskerne ikke hvilke mobilabonnenter, der havde et lille dagligt forbrug af mobiltelefonen og hvem, der havde et stort dagligt forbrug.

Omvendt ved de heller ikke, hvor mange blandt ikke-abonnenterne, der havde en mobiltelefon, der blot står i en andens navn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.