Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Klagenævn for Domænenavne runder 1.000 klager

Klagenævnet for Domænenavne har rundet et skarp hjørne. Nævnet har nemlig taget stilling til klage nummer 1.000. Men det betyder hverken fest eller ferie for nævnets medlemmer.

Danmarks øverste myndighed på nettet, Klagenævnet for Domænenavne, rundede i al ubemærkethed et skarp hjørne i sidste uge.

Siden nævnets oprettelse i år 2000 har medlemmerne nemlig behandlet 1.000 klager og tvister om danske domænenavne.

Klagenævnet er nedsat af Dansk Internet Forum (DIFO), som ifølge domæneloven har ansvaret for registreringen af domæner på den danske del af internettet.

Der bliver ingen fest
Men trods jubilæet har Klagenævnet for Domænenavne ingen planer om at fejre det skarpe hjørne med en fest eller anden form for uproduktivitet.

- Vi har ikke fejret det på anden vis end ved at behandle flere klager. Der er ikke så meget at tale om. Op på hesten og videre, siger Simon Hutters, der er juridisk sekretær for klagenævnet.

Selv om det kan lyde hårdt, er der dog mening med galskaben.

Klagenævnet mødes kun en gang om måneden og her skal alle klager så behandles. Dog hænder det at sager behandles skriftligt udover det månedlige møde, fortæller Simon Hutters.

En del af klagerne bliver afgjort ved forlig og bliver derfor ikke behandlet af nævnet.

Desuden sorterer nævnet sager fra, som ikke er tilstrækkeligt fyldestgørende til at blive behandlet, fortæller Simon Hutters.

tre typer klager
Ifølge nævnssekretæren har klagerne ikke ændret sig væsentligt gennem klagenævnets 1.000 behandlede sager.

Han fortæller, at der primært er der tale om tre typer af klager, som ikke har ændret sig gennem nævnets historie.

Den første type er de kendetegnsretslige sager, hvor en person har registreret et domæne som krænker et firmas kendetegn.

Dernæst følger personnavnesagerne, hvor en person føler sig krænket af en domæneregistrering som ligner eller er identisk med personens navn.

- Og så er der de klassiske sager, hvor nogen registrerer et domænenavn for at genere eksempelvis en virksomhed. Det kan også være for at sælge navnet eller for at snylte på en anden virksomhed, siger Simon Hutters.

I løbet af nævnets levetid er domæneloven kommet til.

Den har givet mulighed for en hensynsafvejning, som gør det muligt at træffe afgørelser til fordel for klagerne som ikke tidligere var mulige, fortæller Simon Hutters.

Erfarne folk
Klagenævnet for Domænenavnet består af en højesteretsdommer, som er formand for nævnet.

Hun har siddet med siden starten af nævnes levetid.

Det samme har nævnets erhvervsrepræsentant og forbrugerrepræsentant.

De to sidste medlemmer af nævnet har overtaget pladsen fra andre senere, fortæller Simon Hutters.

Klagesag nummer 1.000 handlede om en navnetvist mellem to firmaer, som sælger motorbåde.

Nævnet afgjorde, at konkurrenten til klageren havde registreret et domæne i strid med dansk ret, og at det derfor skulle overføres til klageren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.