Ekspert: Tv til mobiler bliver dyrt for TDC

Telekæmpen TDC går konkurrenterne i bedene med et tilbud om streamet tv til 3g-telefoner. Men det bliver svært at få folk til at betale for, mener teleekspert.

Teleselskabet TDC er meget snart klar med livestreaming af en række danske tv-kanaler til firmaets 3g-kunder, som kan købe adgang på døgn, uge eller månedsbasis for en endnu hemmelig pris via sms.

Men ifølge Torben Rune, der er teleekspert hos Netplan skal TDC ikke regne med at få en god forretning ud af tv til mobilen.

Han har nemlig meget svært ved at se, hvordan selskabet skal få folk til at betale for se tv på mobilen - i hvert fald i den form, som TDC ligger op til med fire.fem danske kanaler i live stream.

Uinteressant applikation

- Man vil live-streame danske kanaler til telefonerne på samme måde som til et tv. Det har jeg af flere grunde meget svært ved at se skulle være en nævneværdig interessant applikation, siger Torben Rune.

Dels henviser teleeksperten til at behovet for at se tv sjældent opstår spontant.

Dels mener han, at der i sådan en situation oftest vil være et tv i nærheden – eksempelvis på en banegård, hvor man er tvunget til at vente på toget.

- Vi ser endnu ikke tv spontant i Danmark. Vi ser typisk programmerne for programmernes skyld, siger Torben Rune.

Alligevel er Torben Rune ikke afvisende overfor TDC’s ide.

- Hvis man arbejder med indholdsmodellen, kan man sagtens lave nogle tjenester som vil give kunder i butikken, siger han.

Han mener at vejen frem er muligheden for at se et helt bestemt program når som helst. Altså en form for udvidet udgave af DR’s nettv

- Det er en langt mere værdifuld medietilgang. Det betyder jo at du ikke længere er afhængig af selv at optage det medieindhold du vil se, siger Torben Rune.

TDC er ikke den første teleoperatør som får ideen om at tilbyde kunderne tv på mobilen.

Telefirmaet 3 lancerede for en måneds tid siden en løsning, som med en boks hjemme i stuen tillader kunderne at videresende både tv og andet medieindhold fra hjemmet til deres mobiltelefon.

Lærepenge bliver dyre

- 3’s løsning er en mere avanceret udnyttelse af medieindholdet. Her kan du vise det du selv vil. Det TDC gør, er bare at forsyne telefonen med en slags tv-modtager, siger Torben Rune.

Derfor mener han at tilbuddet bliver dyrt for TDC. Ifølge teleeksperten har 3 allerede taget en masse øretæver fordi de var først.

Men til gengæld har de måske lært noget om, hvilke tjenester man skal tilbyde.

- De lærepenge skal TDC først til at tage nu, og det bliver dyrt tror jeg. Det er ikke kun er et spørgsmål om at få noget teknik til at virke. Det handler i meget højere grad om at finde ud af, hvad kunderne vil have, siger Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere