De mest betydningsfulde computerspil i verden

Multimedieforeningen har udarbejdet en liste over de 20 mest betydningsfulde computerspil gennem tiden. Arbejdet er blevet sammenfattet i en spilkanon, der blandt andet skal sætte fokus på computerspils kulturelle værdi.

Multimedieforeningen har udarbejdet en liste over de 20 mest betydningsfulde computerspil gennem tiden.

Ideen om at udvikle en spilkanon opstod oprindeligt i forlængelse af, at kulturminister Brian Mikkelsen (K) i 2005 nedsatte syv udvalg, der hver skulle give deres bud på uomgængelig dansk kultur og kunst.

Arbejdet resulterede i den danske kulturkanon, som i dag består af værker inden for områder som arkitektur, litteratur, populærmusik og børnekultur.

- Kulturkanonen er tænkt som en introduktion til den danske kulturarv, men der er ikke et eneste computerspil at finde, selv om spil for længst har matchet eller overhalet både film, teater og bøger som mest udbredte underholdningsform, fortæller komitemedlem Jonas Heide Smith, PhD-stipendiat ved Center for Computerspilforskning, IT-Universitetet i København.

- Derfor har vi taget initiativ til at udforme en spilkanon over de mest indflydelsesrige internationale computerspil gennem tiden, siger han.

Listen er således udarbejdet som et indspark i kulturdebatten, der skal afmystificere politikernes indstilling til computerspil, sætte fokus på debatten og den manglende kulturstøtte til spilbranchen.

Kvalitet frem for popularitet

De udvalgte titler er sluppet gennem nåleøjet, fordi de i enestående grad har haft betydning for udviklingen af senere spil, for opfattelsen af hvad spil er og kan, eller for opfattelsen af computerspil i en bredere kulturel sammenhæng.

Det er således ikke kun et velfungerende game-play, som garanterer succes.

- Ofte er disse begrundelser naturligvis knyttet til spildesignets kvalitet og originalitet, men et spil kan også være væsentligt fordi, det har været omdrejningspunkt for intens debat eller formår at kombinere kendte teknikker på en måde, som hæver spillet langt op over dets mere originale inspirationskilder, fortæller Jonas Heide Smith.

Udviklingen inden for spilverdenen går uhyre hurtigt, og derfor er de udvalgte titler ikke nødvendigvis spil, som alle skal sætte sig ned og spille. Tanken er, at de tyve spil skal fortælle noget helt essentielt om spiludvikling gennem tiden.

- Hvert spil har naturligvis sin tid men dem, der står tilbage byder hver i sær på noget ganske særligt. Vil man forstå spilmediet er det efter vores opfattelse disse tyve spil man skal kende, siger Jonas Heide Smith.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.