Nortel får grønt lys til forlig på 14 mia. kroner

Nortel har fået godkendt sit milliard-forlig med dets aktionærer af to amerikanske dommere. Nu venter selsakbet på godkendelser fra flere canadiske domstole.

Teleselskabet Nortel kom i går en del tættere på et endeligt forlig med sine aktionærer.

Forløsningen sker efter, at to amerikanske dommere gav deres godkendelse til forliget, som forventes at lyde på i alt 14 milliarder kroner. Det skriver Reuters.com.

Den amerikanske godkendelse af forliget kommer efter en såkaldt class-action-stævning, hvor aktionærerne er gået sammen mod Nortel efter firmaets regnskabsskandale i 2004.

Skandalen udsprang efter flere års fejlagtige regnskaber, og allerede for et lille år siden var Nortel klar på at indgå forlig.

Men for at forliget kan blive endelige godkendt, så kræves der dog stadig godkendelse fra flere forskellige canadiske dommere.

Aktier til uddeling

Nortel har indvilliget i at betale 3,5 milliarder kroner i kontanter samt 14,5 procent af selskabets nuværende aktiveværdi, hvilket svarer til 9,5 milliarder kroner.

Derudover betaler Nortels forsikring cirka yderligere en milliard kroner.

Foruden disse beløb indebærer forliget også, at Nortel skal betale halvdelen af de penge, som dets retssager mod tidligere administrerende direktør Frank Dunn samt andre ledende skikkelser i selskabet eventuelt vil indbringe.

Frank Dunn samt andre direktører blev fyret i forbindelse med skandalen. Og Frank Dunn har siden lagt sag an mod Nortel.

Men på trods forliget bevarer Nortel optimismen.

- Vi er meget glade for den udvikling som denne sag har taget, og vi glæder os til at lægge den bag os, siger Nortels talsmand Jay Barta.

Forliget et af de største I USA

Økonomisk vil det forventede forlig være et af de største i de såkaldte class-action retssager.

Til sammenligning så fik en gruppe investorer cirka 35,5 milliarder ud af diverse banker efter Enron-skandalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere