HD-medier med op til 250 gigabyte

Tema: Flere producenter af optiske medier er klar med nye løsninger, der giver lagerkapaciteten på HD DVD- og Blu-ray-medier et kæmpe spark fremad.

Dual-layer HD DVD og Blu-ray-medier har en kapacitet på henholdsvis 30 og 50 gigabyte, hvilket er plads nok til at vise krystalklare film i 1080p og samtidig afspille ukomprimeret lyd.

Fabrikanterne af optiske medier er dog hele tiden på jagt efter metoder til at øge kapaciteten, og Toshiba har nu udviklet en triple-layer HD DVD-ROM med en kapacitet på 51 gigabyte.

HD DVD har normalt en kapacitet på 15 gigabyte per lag, men i kampen for at øge kapaciteten har Toshiba formået at presse endnu to gigabyte ind på hvert lag, og derved opnås den samlede kapacitet på de 51 gigabyte.

Ifølge Toshiba er det forbedringer i mastering-teknologierne, som muliggør den større kapacitet per lag. Samtidig oplyser firmaet, at prisen for det ekstra lag er minimal, da man bruger den samme fysiske diskstruktur som på DVD-medier.

Firmaet har endnu ikke fået godkendt trelagsskiven gennem DVD Forum men forventer, at godkendelsen falder på plads i løbet af dette år.

250 gigabyte på Blu-ray

Mens Toshiba har offentliggjort selskabets bedrifter, er firmaet Ritek gået mere stille med dørene på trods af, at firmaet har udviklet teknologien til at designe HD-medier med hele ti lag. Virksomhedens udviklingsarbejde kan desuden bruge til både HD DVD- og Blu-ray-medier.

Det bringer antallet af gigabyte, per lagermedie op på 150 gigabyte for HD DVD eller 170 gigabyte, hvis man benytter Toshibas nye teknologi.

Blu-ray ryger op på astronomiske 250 gigabyte lagerkapacitet per skive.

Ritek fortæller til dailytech.com, at det ikke er mediet, der sætter begrænsningen men, at det er laserens manglende egenskaber til at læse de otte ekstra lag, som i øjeblikket er barrieren for at opnå succes med de høje kapaciteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere