Google: Kort-tjeneste kan vise litteraturens hotspots

Google er klar med en service, der gør brugere i stand til at finde steder, hvor fiktive personer i en bestemt roman opholder sig på et landkort.

Google er begyndt at integrere selskabets populære landkort-service med dets litteratur-søgemaskine.

Det betyder, at man får mulighed for at lokalisere de steder, hvor fiktive personer fra bøger opholder sig.

Det nye er, at bøger der er opført på Googles Book Search nu kan indeholde en sektion, der hedder "Steder nævnt i denne bog."

Automatisk inddeling

Sektionen indeholder et kort , hvor prikker indikerer de steder, der er nævnt i teksten.

Under kortet er der en liste med navnene på stederne, som så har links til de sider de nævnes og et uddrag fra teksten.

Nogle af de bøger, hvis opslag indeholder denne nye service, er Tolstoys "Krig og Fred" og Jules Vernes "Jorden rundt på 80 dage".

- Man kan finde et kort, når vores teknik automatisk bestemmer, at der er tilstrækkeligt mange kvalitetssteder fra en bog at vise, lyder det fra David Petrou, Google-programmør på den officielle Book Search.

Kritik af bogsøgemaskine

Googles bog-søgemaskine er en af selskabet mest kontroversielle produkter og mål for anklager om krænkelse af copyrighten.

Forfattere og forlag har erklæret deres utilfredshed med Googles ide om at skanne bøger fra biblioteker, uden altid at bede copyright-indehaveren om lov.

Google mener, at proceduren er beskyttet af et princip om "rimeligt brug", fordi man kun fremviser små bidder fra copyright-beskyttede bøger.

Kritikere mener, at det under alle omstændigheder er ulovligt tage en digital kopi af en bog, gemme den på en server og skabe et komplet indeks over bogens indhold i forretningsøjemed uden forudgående tilladelse.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere